Γιώργος Ρωμαίος: Το δώρο για την αποφυλάκισή μου…

Γιώργος Ρωμαίος: Το δώρο για την αποφυλάκισή μου…

«Τ ο 1971 θα ‘‘φιλοξενηθώ’’ για έναν μήνα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ σε απόλυτη απομόνωση σε ένα κελί. Μετά έναν μήνα μεταφέρομαι στον Κορυδαλλό. Όταν την επόμενη μέρα της αποφυλάκισης πήγα στον ΔΟΛ, τον πρώτο που ζήτησα να συναντήσω ήταν ο Χρήστος Λαμπράκης για να τον ευχαριστήσω για την πολλαπλή συμπαράσταση.

Με υποδέχθηκε με πλατύ χαμόγελο και με τη δήλωση ότι η θέση μου στον ΔΟΛ με περιμένει. Τον ευχαρίστησα και σηκώθηκα να φύγω, παίρνει έναν φάκελο από το γραφείο του και μου τον δίνει. Ξαφνιάστηκα και αντέδρασα, νομίζοντας ότι ήταν χρήματα. Άρ­χισε να γελάει και σπεύδει να μου αποκαλύψει το περιεχόμενο. Ανοίγει τον φάκελο και βγάζει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Γελώντας μου αποκαλύπτει ότι είναι ένα εισιτήριο για τον γύρο του κόσμου μας.

Ήταν προσφορά αεροπορικής εταιρείας και το κρατούσε για δώρο στην απελευθέρωσή μου. Συγκινήθηκα όχι για το σημαντικό δώρο, αλλά διότι είχα απέναντί μου όχι τον επιτυχημένο διάδοχο του πατέρα, του Δημήτρη Λαμπράκη, ιδρυτή του ΔΟΛ, αλλά τον ευαίσθητο άνθρωπο Χρήστο Λαμπράκη».

Υπογραφή: Γιώργος Ρωμαίος, πρώην εκδότης του «Βήματος»

Φωτό: tovima.gr

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ