Τρεις προτάσεις στο τραπέζι για το Δικαστικό Μέγαρο

Τρεις προτάσεις στο τραπέζι για το Δικαστικό Μέγαρο

Από το τέλος Ιανουαρίου θα υπάρξουν εξελίξεις για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Μέχρι τότε θα έχουν κατασταλάξει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το ποιο κτίριο –επιτέλους– είναι το καταλληλότερο για τη δημιουργία του, δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι στην απόφαση αυτή κατέληξε σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματογιάννη, του εκπροσώπου του ΤΑΧΔΥΚ Γιάννη Καρδαρά και άλλων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις στο θέμα του κτιρίου της πρώην Ραλλείου, επιβεβαιώθηκε όμως η βούληση όλων των πλευρών, σύμφωνα με την οποία το Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να είναι γύρω από το κέντρο του Πειραιά ή στο λιμάνι. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να εξεταστούν οι περιπτώσεις των κτιρίων της πρώην καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ στα Καμίνια, κάτι για το οποίο έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, καθώς και του μεγάλου ακινήτου που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και λειτουργούσε ως τελωνείο στην Ακτή Κονδύλη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, όλοι οι φορείς δέχθηκαν ότι το κτίριο της πρώην Ραλλείου δεν επαρκεί για να στεγάσει όλα τα δικαστήρια της πόλης και η μετατροπή του σε Δικαστικό Μέγαρο θα είχε προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι να κατασκευαστεί το κανονικό Δικαστικό Μέγαρο, στο οποίο θα στεγάζονταν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Έτσι συμφωνήθηκε να εξετασθούν όλες οι περιπτώσεις και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχουν παρθεί οι απαιτούμενες αποφάσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ