Στην Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων ο Κυρ. Μητσοτάκης – Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Στην Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων ο Κυρ. Μητσοτάκης – Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Στην Κάσο θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τη Λιβύη για οριοθέτηση των «θαλασσίων δικαιοδοσιών» στην Ανατολική Μεσόγειο που έχει δρομολογήσει καταιγιστικές διπλωματικές εξελίξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ακριτικό φυλάκιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού και θα συνομιλήσει με κατοίκους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Η μία Κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης εξαφανίζει τα νησιά Κάρπαθο, Ρόδο και Κάσο.

Η οριοθέτηση που κάνει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι, βέβαια, παντελώς αυθαίρετη και παραβιάζει κατάφωρα το Δίκαιο της Θάλασσας, επειδή δεν αναγνωρίζει στα νησιά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Τους αναγνωρίζει μόνο χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο η Τουρκία όσο και η Λιβύη να οικειοποιούνται ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή Καστελλόριζο-Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη και κάνουμε αναφορά μόνο στην υφαλοκρηπίδα επειδή η Ελλάδα δεν έχει επισήμως ανακηρύξει ΑΟΖ.

 


Σχολιάστε εδώ