Κάτι δεν πάει καλά στη Δικαιοσύνη

Κάτι δεν πάει καλά στη Δικαιοσύνη

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Κάτι δεν πάει καλά στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας»…
Τρίζουν τα «θεμέλια» της Δικαιοσύνης…

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το επισημαίνουμε…

«Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί…» ήταν ο τίτλος των «Θαρραλέων» μας στο φύλλο της 13ης Οκτωβρίου. Με κύρια επισήμανση ότι οι πολιτικοί μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, φορτώνουν στις πλάτες της Δικαιοσύνης τις διαμάχες τους και τα κάθε λογής πολιτικά τους παιχνίδια. Και ο χαμένος στο τέλος είναι η Δικαιοσύνη. Γιατί, δυστυχώς, κάποιοι δικαστές προσφέρονται να παίξουν τα παιχνίδια του ενός ή του άλλου, με την κρυφή ελπίδα να πάρουν κάποια «καρέκλα»…

Η Novartis έχει διχάσει τη Δικαιοσύνη…

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια…

Σε δύο μέτωπα έχουν χωριστεί οι δικαστές…

Και να μην πει κανείς, με πρώτους τους πολιτικούς μας, ότι δεν είναι έτσι. Γιατί υπάρχουν όχι μόνο ενδείξεις αλλά και η αδιαμφισβήτητη απόδειξη. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών στις 12 Δεκεμβρίου, από τους 307 εφέτες παραβρέθηκαν μόνο οι 112, ήτοι το ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ! Και από τους 112 εφέτες μόνο οι 69 ψήφισαν να παραμείνει στα χέρια της κυρίας Τουλουπάκη ο χειρισμός της υπόθεσης Novartis, κόντρα στην πρόταση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Και αυτό κάτι σημαίνει, εκπέμπει ένα μήνυμα… Όχι μόνο από την απόρριψη του αιτήματος αλλά και από την ηχηρή απουσία των 195 εφετών.

Αυτό το γεγονός κάθε άλλο παρά υπέρ του οχυρού της Δικαιοσύνης είναι.

Και, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι το αποκούμπι του αδύναμου, του κατατρεγμένου από την κάθε εξουσία, οικονομική και πολιτική, με τον αδικημένο, που του πήραν τη ζωή του χωρίς να φταίει σε τίποτα, να πιστεύει ότι στη Δικαιοσύνη θα βρει προστασία, ότι είναι ο νόμιμος τιμωρός.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (έχει κρατήσει τέσσερα χρόνια) πρότεινε την πλήρη απαλλαγή όλων των μελών της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από το κακούργημα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης γιατί, λέει, δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Ωμά θα πούμε ότι αυτή η πρόταση βάζει δυναμίτη στο οχυρό της Δικαιοσύνης. Αθώα περιστερά η Χρυσή Αυγή…

Κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη…

Στο τελευταίο αποκούμπι του κάθε πολίτη, πέρα από χρώμα, έθνος, θρησκεία, από το αν είναι πλούσιος ή φτωχός…

Είναι η ώρα της αυτοκάθαρσης της Δικαιοσύνης, για να μπορεί να λέει η μάνα του Φύσσα ότι υπάρχουν δικαστές όχι μόνο στο Βερολίνο αλλά και στην Αθήνα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ