Με το… ok του Τσίπρα και οι τρεις τάσεις στη νέα Πολιτική Γραμματεία

Με το… ok του Τσίπρα και οι τρεις τάσεις στη νέα Πολιτική Γραμματεία

– Η γκρίνια για την… ΠΑΣΟΚοποίηση συνεχίζεται…

Εν μέσω διαφωνιών και αντιρρήσεων, ο Αλ. Τσίπρας προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση του σχεδίου του για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μορφή μιας ευρύτερης κε­ντροαριστερής παράταξης. Με απώτερο σκοπό να αποτελέσει τον δεύτερο πιο ισχυρό πολιτικό πόλο και το αντίπαλο δέος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Καθώς ουδείς από τα κορυφαία στελέχη μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο κόμμα, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του όπως ακριβώς έχει αποφασίσει. Τον προσεχή Φεβρουάριο πρόκειται να συσταθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία, όπου θα εκπροσωπούνται και οι τρεις τάσεις: Προεδρικοί – «53» – ΠΑΣΟΚο­γενείς.

Αν και ο μόνος που βγήκε δημόσια να εκφράσει την έντονη διαφωνία του για την «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Ν. Φίλης, στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει μεγάλη γκρίνια από πολλά στελέχη. Όχι μόνο γιατί βλέπουν να προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που… μεγαλούργησαν (με την κακή έννοια) επί ΠΑΣΟΚ αλλά και διότι με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνονται τα γηγενή στελέχη. Επιπλέον, γνωρίζουν καλά ότι όλοι οι εκ μεταγραφής σε οποιαδήποτε μελλοντική κρίση θα σταθούν στο πλευρό του κ. Τσίπρα.

Στις… παραφωνίες των τελευταίων ημερών και η δήλωση του πρώην υπουργού Στ. Κοντονή, ο οποίος καταλόγισε ευθύνη στην ηγετική ομάδα για τις ήττες του κόμματος σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, στρέφοντας ουσιαστικά τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα. Διαφωνία του Ευκλ. Τσακαλώτου σε σχέση με την επίσημη γραμμή του κόμματος καταγράφηκε και στο ζήτημα του κυβερνητικού σχεδίου «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ