Δένδιας: Σύγκλιση τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου

Δένδιας: Σύγκλιση τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου

Συμφωνήσαμε με τον Ιορδανό ομόλογό μου, Ayman Safadi, να συγκληθεί στην Αθήνα το πρώτο τρίμηνο του 2020 η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου.

“Το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μ. Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά την συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του στο Αμμάν.

Κατέκρινε για μια ακόμη φορά την Τουρκία για την αλόγιστη συμπεριφορά της λέγοντας: “Πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίο δεν μπορεί να κερδίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να εξηγούμε τη θέση μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.

Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναβολή της επίσκεψης στην Ιταλία απάντησε

“Με την Ιταλία προφανώς θα υπάρξει συνέχεια. Αναβάλαμε τη συνάντησή μας με την Ιταλία για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων ή κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα”.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ