LIVE: Κορυφώνεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή – Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

LIVE: Κορυφώνεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή – Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

– Σε θέσεις μάχης Κ. Μητσοτάκης – Αλ. Τσίπρας με αιχμή τον προϋπολογισμό

Κορυφώνεται η πενθήμερη διαδικασία συζήτησης επί του προϋπολογισμού. Όλοι αναμένουν τις εξαγγελίες “Δώρο” στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη που θα λάβει το λόγο για τον πρώτο προϋπολογισμό της αυτοδύναμης κυβέρνησής του. Εξαγγελίες με θετικό πρόσημο για την μεσαία τάξη, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί από το Μαξίμου αλλά ως τώρα έχει κρατηθεί εκτός  δημοσιότητας…

Κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας – που παραδοσιακά, έχει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την εκάστοτε κυβέρνηση, θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών, με αρκετούς να εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην νέα αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Οι «διαθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατέστη σαφές κατά την διάρκεια της πενθήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αναμένονται συγκρουσιακές κυρίως κατά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας. Βέβαια σχετικά πρόσφατα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να πέσει στην παγίδα της ακραίας πόλωσης την οποία –όπως είχε υποστηρίξει- επιχειρεί να τον παρασύρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά στο επιτελείο του Πρωθυπουργού δείχνουν να είναι προετοιμασμένοι για επίθεση υψηλών τόνων από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν θα αφορά μόνο την οικονομία.

Από την άλλη στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθούν στην ανάδειξη ενός “ταξικού” προϋπολογισμό που δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση τις ομιλίες και την διεξαγωγή της ψηφοφορίας του προϋπολογισμού  μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ