Πέτσας για Χάγη και άρθρο Σημίτη: «Η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία» – «Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία»

Πέτσας για Χάγη και άρθρο Σημίτη: «Η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία» – «Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία»

«Για το ζήτημα της Χάγης η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για ό,τι αποφασίσει να πράξει» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», ενώ σχολιάζοντας δημοσίευμα που θέλει τη Γαλλία να στέλνει νότια της Κρήτης ωκεανογραφικό, ως απάντηση στις απειλές Ερντογάν, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτό το ενδεχόεμενο.

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «Νέα» που ξεσήκωσε αντιδράσεις, ο κ. Πέτσας είπε:

«Σεβαστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ βαρύνει αποκλειστικά την ίδια και όχι τις ελληνικές κυβερνήσεις. Είδαμε πάλι προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα».

Όσον αφορά στη στάση εργασίας στο μετρό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Θθα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στις στάσεις εργασίας. Υπάρχει ξεκάθαρη συγγνώμη από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη σημερινή ταλαιπωρία από τη στάση εργασίας στο μετρό. Δεν θα επαναληφθεί, θα υπάρξει μέριμνα, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς και από άλλα μέσα μαζικών μεταφορών».

Για το δημοσίευμα που αφορά τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ανέφερε πως «Η επίθεση στον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μάταιος κόπος.  Με την Ελλάδα ενωμένη η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της».

Πηγή: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ