Θα είμαστε ένας αριθμός…

Θα είμαστε ένας αριθμός…

…σαν τον κατάδικο που έχει στη… φόρμα του το… ταμπελάκι με το νούμερό του. Μη γελάτε, γιατί δεν είναι αστείο. Είναι η ωμή πραγματικότητα.

Όπου κι αν πάει κανείς, τον έχουν φακελώσει με τον αριθμό του. Όποιον περιμένει στην ουρά, ολόκληρη στρατιά, τον φωνάζουν με το νούμερό του και με αυτό τον βρίσκουν στις καταστάσεις. Να περάσει ο… 1.246.788 και πάει λέγοντας…

Για την Εφορία υπάρχει ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), για τα ασφαλιστικά ταμεία ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και για την Αστυνομία και τις λοιπές… υπηρεσίες ο αριθμός ταυτότητας.

Πατάει ο υπάλληλος, ο ελεγκτής, ο αστυνομικός το νούμερο του πολίτη και αμέσως έχει όλα τα στοιχεία του, τι χρωστάει στην Εφορία, τι εκκρεμότητες έχει στο ασφαλιστικό του ταμείο.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε με τίποτα από τον «Μεγάλο Αδελφό»…

Και είμαστε ακόμα στην αρχή… Θα ξέρει τι τρώμε, τι χαλάμε, πού… γυρίζουμε… Τύφλα να ’χει το φακέλωμα της Αστυνομίας, με τον κακομοίρη τον ασφαλίτη που έτρεχε πίσω από τον «ύποπτο» πολιτικό, ιδιαίτερα της Αριστεράς, για να του δώσει ραπόρτο με ποιον συναντήθηκε κ.λπ.

Το δόλωμα τότε ήταν ότι το φακέλωμα γινόταν για την… ασφάλεια του πολίτη!

Και σήμερα για να κάνουμε εύκολα τη δουλειά μας. Με το… νούμερο να ανοίγει τις πόρτες…

Ο… εκσυγχρονισμός, όμως, δεν σταματάει… Για το καλό μας…

Οι τρεις αριθμοί θα γίνουν ΕΝΑΣ, δήθεν για την ευκολία μας, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, για να μην είμαστε φορτωμένοι με τρία νούμερα.

Οι πληροφορίες από καλές πηγές λένε ότι είναι για να βρίσκουν όποιον θέλουν αμέσως, όπου κι αν είναι.

Είπαμε παραπάνω… Όλα γίνονται για την… ασφάλεια του πολίτη… Για την εξυπηρέτησή του!

Όλα για τον πολίτη γίνονται…

Φωτό: redlineagrinio.gr


Σχολιάστε εδώ