Στη φυλακή τα νοικοκυριά – Νέο πτωχευτικό δίκαιο

Στη φυλακή τα νοικοκυριά – Νέο πτωχευτικό δίκαιο

Με εντολή των αφεντικών φέρνουν νέο πτωχευτικό δίκαιο

-Όταν το 80% του εισοδήματός τους πάει σε φόρους, λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνο) και νοίκι

Για όλα φροντίζει η καλή μας η κυβέρνηση. Να μη στενοχωρήσει και τους έξω. Ό,τι διατάξουν τα μεγάλα αφεντικά, που ανακάλυψαν ξαφνικά ότι είναι… ασύδοτα τα νοικοκυριά στην Ελλάδα και άρχισαν να στέλνουν τελεσίγραφα, καταγράφοντας εν τω… άμα τα δεσμά που θα τα δένουν χειροπόδαρα.

Η… διαταγή των αφεντικών είναι να εναρμονιστεί εδώ και τώρα η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων, συν το ότι οι ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά θα πρέπει να προσομοιάζουν… στο αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο. Έτσι θα γίνουμε και… Αμερικανάκια!

Η… αιτιολογία που πλασάρεται από την κυβέρνηση είναι ότι η… ελληνοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας έρχεται να καλύψει το… κενό που θα αφήσει η λήξη του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας – ενός νόμου που έχουν φαγωθεί εδώ και χρόνια οι τραπεζίτες να καταργηθεί για να περάσει στα χέρια τους και η πρώτη κατοικία, το μόνο που έχει απομείνει στα φτωχά νοικοκυριά, και να κάνουν πάρτι τα «κοράκια»-funds, που ήδη παίρνουν τα «κόκκινα» δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί, μέχρι και στο 1% της αξίας τους.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγεί το νοικοκυριό που χρωστάει σε πτώχευση, όπως γίνεται με ένα πολυκατάστημα, θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι, με στόχο να παίρνουν το σπίτι του νοικοκυριού μέσω πλειστηριασμού.

Οι ρυθμίσεις που θα… φέρει ο νέος νόμος θα είναι αυστηρότερες από αυτές που ισχύουν σήμερα με τον «νόμο Κατσέλη», που έχει σώσει χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο νόμος που… κατασκευάζουν θα προβλέπει τη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του νοικοκυριού και τη διαγραφή των χρεών του…
Είναι τόσο… ελεύθερη η χώρα μας να αποφασίζει για τους πολίτες της, που πριν πάει στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει την έγκριση, το ok, των «θεσμών»!

«Τσουνάμι» οι πλειστηριασμοί
Εν όψει των νέων δεσμών που μαγειρεύονται για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έχουν προγραμματισθεί 2.400 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2019. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 32.000 πλειστηριασμοί, ενώ 700 που είχαν ανακοινωθεί δεν έγιναν επειδή οι οφειλέτες μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Να σημειώσουμε ότι 51.591 οφειλέτες έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και έχουν συναινέσει στην άρση του φορολογικού και του τραπεζικού απορρήτου τους, έχουν υποβληθεί 795 αιτήσεις και έχουν δοθεί 177 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες, από τις οποίες έγιναν αποδεκτές 36, ενώ για 17 (!) έχει εγκριθεί η κρατική επιδότηση.


Σχολιάστε εδώ