Αύριο… κληρώνει για Ολυμπιακό και Ελλάδα

Αύριο… κληρώνει για Ολυμπιακό και Ελλάδα

-Από τον αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στο Europa League θα εξαρτηθούν πολλά…

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε τελικά να περάσει στους «32» του Europa League και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και τον Φεβρουάριο.

Στην κλήρωση που θα γίνει αύριο οι «ερυθρόλευκοι» υπάρχουν υποψήφιοι αντίπαλοι για όλα τα… γούστα.
Βαριά ονόματα, που καλό θα είναι να αποφύγει (Ίντερ, Σεβίλλη, Άρσεναλ, Άγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο), ομάδες από σημαντικές λίγκες, που όμως είναι στα μέτρα του (Εσπανιόλ, Γάνδη, Σέλτικ, Μπράγκα, Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ), αλλά και ομάδες που μπαίνουν στη λίστα των επιθυμητών αντιπάλων, όπως η Μάλμε, η Βασιλεία, η ΛΑΣΚ Λιντς ή η γνώριμη από το καλοκαίρι Μπασακσεχίρ.

Οι αγώνες νοκ άουτ για τη φάση των «32» του Europa League θα γίνουν στις 20 και στις 27 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να έχει ενδιάμεσα το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι επιτρέπει στην Ελλάδα να ελπίζει ακόμα στην κατάκτηση της 15ης θέσης στην κατάταξη της UEFA, αν και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Η Ελλάδα μετά τη νίκη-πρόκριση των «ερυθρόλευκων» επί του Ερυθρού Αστέρα παρέμεινε στη 17η θέση της κατάταξης της UEFA και προσδοκά σ’ ένα… θαύμα των Πειραιωτών προκειμένου να μη χάσει από τη σεζόν 2021 – 2022 το ένα εισιτήριο για το Champions League και γνωρίσει τον… αποκλεισμό από το Europa League.

Την Πέμπτη ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Σεβίλλης και η Κύπρος καβάλησε τη Σκωτία στη 15η θέση (26.750 ένα­ντι 26.625), με τους πρωταθλητές Κύπρου να συνεχίζουν στο Europa.

Η Σέλτικ έχασε 2-0 από την Κλουζ, ενώ Ρέιντζερς και Γιουνγκ Μπόις έμειναν στο 1-1. Όμως και οι δύο σκωτσέζικες ομάδες συνεχίζουν στο Europa League και επομένως η Σκωτία είναι που μοιάζει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο της Ελλάδας προς τη 15η θέση.

To… ευχάριστο είναι ότι Σερβία και Κροατία δεν έχουν πλέουν ομάδες που να συνεχίζουν και έτσι δεν μας απειλούν, ενώ και η 20ή Ελβετία, που έχει μόνο τη Βασιλεία να συνεχίζει στους «32» του Europa League, δύσκολα θα μπορέσει να μας πιάσει. Έτσι, τουλάχιστον, ο πρωταθλητής μας τη σεζόν 2021 – 2022 δεν θα ξεκινήσει να παίζει στην Ευρώπη από τον α’ προκριματικό, στις αρχές Ιουλίου.


Σχολιάστε εδώ