Γεννηματά: Εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα (video)

Γεννηματά: Εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα (video)

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά και ήταν αφιερωμένη στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Είναι ένα βήμα, η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως δεν αρκεί.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος όποιου επιχειρήσει να εφαρμόσει την παράνομη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης», επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε πως απαιτείται σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών «για να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τις κόκκινες γραμμές».

Τέσσερεις προτεραιότητες για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων:

-Στοχευμένη διπλωματική δραστηριοποίηση, όχι μόνο με ενημέρωση, αλλά και απαίτηση ενεργητικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ε.Ε. το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

-Ενίσχυση όλων των σχημάτων συνεργασιών που οικοδομήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και πρωτοβουλίες σε διμερές επίπεδο

‘-Αμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής.

-Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την Ευρώπη για χαλαρή στάση απέναντι στην Τουρκία που ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου» στην περιοχή:  «Είναι αναγκαίο να κατανοήσουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες ότι ακόμη και η ανοχή στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αποθρασύνουν τον κ. Ερντογάν και ανοίγουν τον «Ασκό του Αιόλου».

 

Η κυρία Γεννηματά στη συνέχεια μίλησε για ολοκληρωμένη πρόταση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:

«Είναι θέμα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας. Και η Ευρώπη πρέπει να αφαιρέσει τα «κλειδιά» από τον κ. Ερντογάν», τόνισε, αναφέροντας επίσης ως αναγκαίες τις κοινές περιπολίες με την Frontex και τους προσυνοριακούς ελέγχους, πριν από την είσοδο των μεταναστών.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζοντας μεγάλες δομές που θα δημιουργήσουν θέματα στις τοπικές κοινωνίες.

«Εμείς προτείνουμε μικρές δομές , φιλοξενία σε διαμερίσματα, πραγματική και όχι προσχηματική διασπορά. Και κλειστές δομές όπου χρειαστεί», τόνισε.

 

Οικονομία

Για την οικονομία, η κυρία Γεννηματά σχολίασε πως «η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, όμως και στην οικονομία δεν άλλαξε η πολιτική».

«Όπως και από το σχέδιο Ηρακλής για την ενίσχυση των Τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, λείπει κάθε μέτρο για την προστασία της Α’ κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς. Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στον Προϋπολογισμό».

Επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορόντας τους για παρόμοια δυσβάσταχτη οικονομική πολιτική που. «δυστυχώς και πάλι τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα φορτωθούν το βάρος της επίτευξης των υπερπλεονασμάτων των 7 δις ευρώ για το 2020. Για να εμφανίζεται μετά ο γαλάζιος Άι Βασίλης -στην ίδια λογική με τον περυσινό ροζ- να δίνει δώρα που όμως έχουν προπληρωθεί στο δεκαπλάσιο».


Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, όμως και στην οικονομία δεν άλλαξε η πολιτική. Το σχέδιο του Προϋπολογισμού, είναι ένας Προϋπολογισμός που κάλλιστα θα μπορούσε να φέρει και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

«Eίμαστε η προοδευτική παράταξη. Απομιμήσεις με μεταλλαγμένα κομματικά απομεινάρια δεν έχουν μέλλον γιατί δεν έχουν κάτι νέο και πραγματικά προοδευτικό να προσφέρουν. Αρκεί, ζήσαμε την αριστερή συντήρηση και τα αποτελέσματά της» κατέληξε η Φ. Γεννηματά.

 


Σχολιάστε εδώ