«Ξέσπασε» το χρηματιστήριο

«Ξέσπασε» το χρηματιστήριο

Σαν γενική επιστράτευση των αγοραστών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση, με “ταγό” της ανοδικής αντίδρασης τον Τραπεζικό κλάδο, στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου “Ηρακλής”, για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων των Τραπεζών, ενώ, μετά από πάρα πολύ καιρό, η “ανάταση” των Τραπεζικών μετοχών, συνοδεύτηκε από γενική κινητοποίηση στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, σαφέστατη ένδειξη πιθανού “window dressing”, καθώς απομένουν μόλις 11 συνεδριάσεις για την λήξη της χρηματιστηριακής χρονιάς.

Με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας ολοκληρώθηκε η αντίδραση. Με κέρδη 4,57% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τραπεζικός τομέας στη σκιά της κατάθεσης του Ηρακλή. Ξεχώρισαν Ελλάκτωρ, Μότορ Οιλ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή εικόνα του Χ.Α. αιφνιδίασε και τους πλέον αισιόδοξους, καθώς οι περισσότεροι των Αναλυτών περίμεναν μία ήπια ανοδική αντίδραση, λόγω της υπερπουλημένης, τεχνικά, εικόνας σε δείκτες και επιμέρους μετοχές, με επιλεκτικές τοποθετήσεις από τους ενεργούς Επενδυτές σε μετοχές που είχαν πιεστεί, ενώ η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήλθε από τον τζίρο (ο υψηλότερος των τελευταίων 11 συνεδριάσεων), έστω και αν αυτός πήρε σημαντικές βοήθειες από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, για την αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development (η περίοδος εξάσκησης είναι μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου).

Πηγή: euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ