Στο… σκαμνί έξι άτομα για διορισμούς διευθυντών χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια

Στο… σκαμνί έξι άτομα για διορισμούς διευθυντών χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια

-Δικαιώνεται το «Π» που είχε αποκαλύψει το θέμα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Νίκος Μουμούρης μαζί με όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ (Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών), επειδή κατά τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Λυκείων το 2017 υποβάθμισαν στις συνεντεύξεις καταξιωμένους εκπαιδευτικούς με πολλά προσόντα για να μπορέσουν να αναρριχηθούν σε διευθυντικές θέσεις άλλοι με ελάχιστα τυπικά προσόντα και αντικειμενικά κριτήρια.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το «Π» και για τον λόγο αυτό μας είχε υποβάλει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο κ. Μουμούρης. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο από τη στιγμή που οι δικαστικές αρχές παραπέμπουν τον Διευθυντή και την παρέα του σε δίκη για τρεις κατηγορίες (για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική λειτουργία και για συκοφαντική δυσφήμιση)!

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που είχαν υποβάλει στον κ. Μουμούρη και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ πέντε διευθυντές με πολλά προσόντα, μεταπτυχιακά, εμπειρία, κ.λπ., οι οποίοι στη συνέντευξη «πάτωσαν» και είδαν να… αριστεύουν άλλοι συνάδελφοί τους, πολύ υποδεέστεροι βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις τους, επειδή ήταν αρεστοί στην τότε κυβέρνηση.

Η δίκη προσδιορίστηκε για τα μέσα Μαρτίου.


Σχολιάστε εδώ