Αλ. Τσίπρας: «Κυβέρνηση ταξικής μεροληψίας, και κοινωνικής αναλγησίας»

Αλ. Τσίπρας: «Κυβέρνηση ταξικής μεροληψίας, και κοινωνικής αναλγησίας»

Σκληρή κριτική σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία άσκησε το βράδυ της Τρίτης από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να έχει επικοινωνιακή δεινότητα αλλά έχει και επιχειρησιακή ανικανότητα. Ανέτοιμη και ανίκανη στη διαχείριση του προσφυγικού, παραμένει εγκλωβισμένη στην ακραία ρητορική της. Ανέτοιμη και αμήχανη στην τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα» τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση συγκρίνοντάς την με την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο κοινωνικό μέρισμα υπογραμμίζοντας:

«Εμείς είχαμε τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας, κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο», για να προσθέσει, “αλλά εμείς είχαμε τη δυνατότητα κάθε τέλος του χρόνου να δίνουμε κοινωνικό μέρισμα. Και μας έλεγε ο Μητσοτάκης αυτά είναι ψίχουλα που δίνετε. Πόσα δίναμε εμείς;

-Το 2016 στην πιο δύσκολη συγκυρία με τον Σόιμπλε να είναι πάνω από το κεφάλι του Τσακαλώτου, δώσαμε 630 εκατ. σε 1,6 εκατ. συμπολίτες μας.

-Το 2017, δώσαμε 750 εκατ. σε 3,6 εκατ. συμπολίτες μας και

-το 2018 δώσαμε 780 εκατ. σε 3,7 εκατ. συμπολίτες μας.

Αυτά ήταν τα ψίχουλα κατά τον κ. Μητσοτάκη. Και έρχεται αυτός, που δεν θα έδινε ψίχουλα και δίνει 175 εκατομμύρια ευρώ σε 250 000 νοικοκυριά και 2, 7 εκατ. λιγότερους δικαιούχους και δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος.

Ότι πήραν – πήραν και από εδώ και πέρα μόνο περικοπές θα δουν υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

– Μόνο η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι 100 ευρώ το χρόνο επιβάρυνση στο μέσο νοικοκυριό

-Το νέο ασφαλιστικό που μας έρχεται όπου θα μας γυρίσει πίσω στο προηγούμενο σύστημα των εισφορών, για το 83% των ασφαλισμένων θα είναι επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο.

Συμπερασματικά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας «καλό θα ήταν να μην έδιναν τίποτα, παρά αυτή την κοροϊδία. Έχουμε μια πολιτική κοινωνικής μεροληψίας, ταξικής μεροληψίας υπέρ των ισχυρών και μια πολιτική οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα».

«Κράτος της καταστολής και του αυταρχισμού»

«Πώς το λέει ο κ. Βορίδης», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο ίδιος: «Την αναγκαστικότητα του ξύλου και της βίας απέναντι στους πολίτες» λέγοντας χαρακτηριστικά «Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε ότι τόσο γρήγορα θα συνέβαιναν όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους πέντε μήνες. Βέβαια κάποια οφείλω να ομολογήσω τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είχε μια πολιτική προτεραιότητα να προστατεύσει τους λίγους. Αναμέναμε, ότι θα είναι εξαιρετικά προετοιμασμένοι, να αναλάβουν το κράτος και να φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό ίσως που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουνε τόσο κραυγαλέα, τόσο ξεδιάντροπα θα έλεγα. Αυτό που δεν περιμέναμε και μας έχει εκπλήξει, ήταν το πόσο χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολή θα έλεγα, θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών προστασίας της ανομίας και της διαφθοράς των λίγων και των εκλεκτών αλλά και το πόσο αναίσχυντα θα προχωρούσαν σε αυτή τη θεωρητικοποίηση του κράτους της καταστολής και του αυταρχισμού».

Παράλληλα εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση των πολιτών στο νέο ξεκίνημα, όπως είπε, “που θέλουμε να κάνουμε, για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας , για τη διεύρυνση, για αυτή τη νέα αρχή”. Προκειμένου , όπως εξήγησε,” να αντιστοιχίσουμε την οργανωτική μας βάση με τη δυναμική της προσδοκίας, και της ελπίδας που είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία”.


Σχολιάστε εδώ