“21o ΕΤΗΣΙΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM” – “GREECE IS BACK”:  Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

“21o ΕΤΗΣΙΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM” – “GREECE IS BACK”: Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

Με κεντρικό θέμα «Greece is Back» άνοιξε τις πόρτες του για 21η συνεχόμενη χρονιά το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 στη Νέα Υόρκη, με μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας για ακόμη μία φορά περισσότερους από 1,000 συμμετέχοντες.

Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε ένα θεσμό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που εμφανίζονται στην Ελλάδα, το Συνέδριο συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς έφερε σε επαφή πλήθος διεθνών επενδυτών, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Το φετινό «Capital Link» πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου η χώρα μας μπαίνει σε τροχιά ταχύτατης και ουσιαστικής ανάπτυξης και οι επενδύσεις αποτελούν το βασικό πυλώνα και μοχλό επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας. Η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας έχουν ενισχύσει την προσπάθεια της εξωστρέφειας και έχουν προσδώσει εγκυρότητα και φερεγγυότητα στις σχέσεις του κράτους με τους διεθνείς επενδυτές, των οποίων η ενεργή παρουσία στη χώρα θα διευρύνει και θα τονώσει την αγορά. Το Συνέδριο στη Νέα Υόρκη παρουσίασε στο διεθνές κοινό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και λειτούργησε ξανά ως αρωγός στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί ορόσημο στην πορεία της «Capital Link» και της συστηματικής προσπάθειας προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Ειδικότερα, οι διεθνείς επενδυτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, καθώς και για το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που στοχεύει στην παροχή κινήτρων και στη δομική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι επενδυτές ενημερώθηκαν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε επιμέρους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που αφορούν θέματα όπως η μακροοικονομική εικόνα στην μετα-Brexit εποχή, η διαχείριση του δημοσίου χρέους, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία απαρτίστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της νέας Κυβέρνησης, καθώς και από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες της αγοράς, οι οποίοι παρουσίασαν στους Αμερικάνους Επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην Ελληνική Οικονομία καθώς και τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Στο Συνέδριο επίσης συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες επενδυτικές Τράπεζες οι οποίες υποστηρίζουν το Συνέδριο, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες της αγοράς.

Παράλληλα με τις κύριες ενότητες, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις (1×1 meetings) μεταξύ των επενδυτών και των διοικήσεων των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο καθώς και των κυβερνητικών εκπροσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, 5 – πέντε Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι 4 – τέσσερις Συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και σημαντικό Κυβερνητικό Επιτελείο:

• Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (μέσω τηλεοπτικού μηνύματος)
• Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών
• Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
• Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού
• Ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
• Ο κ. Γιώργος Ζαββός, Υφυπουργός Οικονομικών
• Ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
• Ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
• Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
• Ο κ. Χάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
• Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη
• Οι εκπρόσωποι των Θεσμών κ. Francesco Drudi και κ. Paul Kutos
• Ο Δρ. Martin Czurda, Διευθύνων Σύμβουλος – Hellenic Financial Stability Fund
• Ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
• Ο κ. Δημήτρης Τσάκωνας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής – Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ)

Το Συνέδριο προσέφερε στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
• 83 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
• Περισσότερα από 1,000 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο
• Περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις για τις εισηγμένες και μη εταιρίες, καθώς και για τα μέλη της Κυβέρνησης.
• Ξεχωριστές συναντήσεις για τον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης με ξένα funds που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
• Ενώ παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου

Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Χάρης Λαλάκος.

O Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής του πρωινών εργασιών του Συνεδρίου.


Σχολιάστε εδώ