Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε

Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε

Mε ιδιαίτερη χαρά (και… ανακούφιση) ο υπουργός Περιβάλλοντος και η διοίκηση του Κτηματολογίου, στη συνάντηση της Παρασκευής, διάβασαν τα στατιστικά του Νοεμβρίου, από τα οποία προκύπτει η πλήρης μεταστροφή του κλίματος που επικρατούσε πριν από λίγους μήνες.

Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Κωστής Χατζηδάκης, η διακοπή της «παρατασιολογίας», η συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την αποστολή μηνυμάτων σχεδόν στη μισή Ελλάδα και η ψηφιακή επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κτηματολογίου απέδωσαν καρπούς. Ακόμα και τώρα, αρχές Δεκεμβρίου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η υποβολή δηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, όπου η συμμετοχή προσεγγίζει το 65% και σε πολλές περιοχές ξεπερνάει και το 90%.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων.

Οι πληροφορίες μας λένε πως –τουλάχιστον– μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους δεν θα επιβληθούν πρόστιμα.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου και να αξιοποιήσουν τις δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους του Κτηματολογίου σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης. Επόμενο στοίχημα του Κτηματολογίου, η επιτυχής ολοκλήρωση της προανάρτησης στον Δήμο Βόλου, που ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, και της ανάρτησης στον Δήμο Αθηναίων, που θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020.


Σχολιάστε εδώ