Ο Ερντογάν θέλει να καπελώσει τον Κεμάλ Ατατούρκ

Ο Ερντογάν θέλει να καπελώσει τον Κεμάλ Ατατούρκ

-Με την εισβολή στη Συρία και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου

Τι κρύβεται πίσω από την αλόγιστη προκλητικότητα και την επεκτατική στρατηγική που εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα ο Τ. Ερντογάν; Στόχος του είναι μόνο η ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και τα οικονομικά συμφέροντα ή κάτι περισσότερο και πιθανόν… μεγαλύτερο;

Ξένοι διπλωμάτες εκτιμούν ότι τρέφει μεγαλεπήβολα σχέδια για τον εαυτό του και πως απώτερος και βασικός του στόχος είναι να ξεπεράσει σε φήμη και δόξα τον Κεμάλ Ατατούρκ και να μείνει για πάντα στην Ιστορία της χώρας. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και η εισβολή του στη Συρία και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Με το όραμά του για τη «γαλάζια πατρίδα», που προβάλλει διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Και είναι βέβαιο ότι αν του δοθεί η ευκαιρία ή αν του επιτραπεί, δεν θα παραμείνει σε μεμονωμένες ενέργειες, αλλά θα προχωρήσει σε πιο δραστικές κινήσεις, ακόμη και σε κατάληψη ξένων εδαφών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο Κεμάλ Αττατούρκ ορκίστηκε πρώτος Πρόεδρος της ενωμένης Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλει τότε ο Τ. Ερντογάν να παρουσιάσει μια Τουρκία μεγαλύτερη σε έκταση από ό,τι ήταν όταν την παρέλαβε. Και να αμφισβητήσει έτσι την πρωτοκαθεδρία του Κεμάλ Ατατούρκ τόσο στην ιστορία της Τουρκίας, όσο και στη συλλογική μνήμη του τουρκικού λαού. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια από τα οποία εμφορείται καθώς και το αλαζονικό του χαρακτήρα του μπορούν να οδηγήσουν τον Τ. Ερντογάν στις πλέον ακραίες ενέργειες. Και από απλός ταραξίας της περιοχής να καταστεί υπεύθυνος ακόμη και για μια πολεμική σύρραξη.


Σχολιάστε εδώ