Μας έβαλε τα γυαλιά ο δήμαρχος της Ιθάκης…

Μας έβαλε τα γυαλιά ο δήμαρχος της Ιθάκης…

Μας έβαλε τα γυαλιά ο δήμαρχος της Ιθάκης. Πρώτος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και του χρόνου…


Από τους σεισμούς του 2014 το Μουσείο του Αργοστολιού παραμένει κλειστό, ενώ τα σημαντικά εκθέματα που περιείχε φυλάσσονται για λόγους ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες και συγκεκριμένα να ε­γκατασταθεί συνεργείο για να γίνουν γεωτεχνικές εργασίες ελέγχου ώστε να αρχίσει η προμελέτη του έργου!

Μία απορία: Όλα αυτά τα χρόνια η κ. Θεοπεφτάτου και η Δημοτική Αρχή τι έκαναν;
Ελπίζουμε οι καινούργιοι τοπικοί άρχοντες, βουλευτής και καινούργια Δημοτική Αρχή, να δείξουν περισσότερο σεβασμό στον πολιτισμό του νησιού.


Είδαμε τον βουλευτή μαζί με τον δήμαρχο και τοπικούς παράγοντες του Ληξουριού και αντιπροσωπεία των φοιτητών να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αίτημα για διατήρηση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (ΤΗΜΟ) του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι.

Αυτό το αίτημα δεν περιορίζεται μόνο στο Ληξούρι, αφορά ολόκληρο το νησί.

Μήπως την αντιπροσωπεία θα έπρεπε να ενισχύσουν και άλλες προσωπικότητες του τόπου;


Θέμα χρόνου ήταν να αρχίσει το «πριόνισμα» του βουλευτή και του δημάρχου από τους «γνωστούς» κύκλους. Του πρώτου γιατί αναλογίζονται αυτά που τους «απαγόρευσαν» να ζήσουν, του δεύτερου γι’ αυτά που έχασαν…


Στο προηγούμενο πνεύμα και βάσει των συσχετισμών που υπάρχουν στην τοπική ΝΟΔΕ στο νησί, τα άκουσε ο βουλευτής για τον διορισμό του διοικητή στο Νοσοκομείο του Αργοστολιού και του Ληξουριού.

Το θέμα είναι αν ρωτήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο…

Φωτό: voutospress.gr


Σχολιάστε εδώ