Ενημέρωση απαιτεί από τον Μητσοτάκη ο Γραμματέας του ΚΚΕ

Ενημέρωση απαιτεί από τον Μητσοτάκη ο Γραμματέας του ΚΚΕ

-Για το τι συζήτησε με τον Ερντογάν

Πλήρη ενημέρωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συζητήθηκε στη συνά­ντηση με τον Τ. Ερντογάν ζητεί ο Γεν. Γραμ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσού­μπας και τονίζει ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να περιορισθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπου το κόμμα δεν μετέχει.

Αναφερόμενος στην έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας σημείωσε ότι «το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που εδώ και καιρό προειδοποιούσε ότι το κλίμα αισιοδοξίας, ο εφησυχασμός σε μεγάλο βαθμό, που καλλιεργήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την σημερινή της Νέας Δημοκρατίας, για την πορεία των ελληνοτουρκικών ήταν και αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνος».

Επισήμανε μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας ότι «ο εφησυχασμός είχε ως βάση την τουλάχιστον αφελή, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, παραδοχή ότι η Ελλάδα, όντας ‘‘καλό παιδί’’ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ‘‘καλό παιδί’’ των ΗΠΑ, προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη, την ασφάλεια στην περιοχή». «Αυτή η πολιτική σήμερα καταρρέει με πάταγο, αν λάβει κανείς υπόψη του τη στάση των συμμάχων μας», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ