Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης: Αν έρθουν τουρκικά ερευνητικά πλοία, έχω εντολή να τα βυθίσω (video)

Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης: Αν έρθουν τουρκικά ερευνητικά πλοία, έχω εντολή να τα βυθίσω (video)

– «Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ»

«Άκυρη η συμφωνία Σάρατζ- Ερντογάν. Έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία σε περίπτωση που μπουν στα λιβυκά χωρικά ύδατα».», τόνισε στον Alpha ο ναύαρχος Μαχντάουι, ο οποίος μιλάει ελληνικά, καθώς είχε φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη δεκαετία του 1970.

Αποφασισμένα να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία της Τουρκίας με την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης», είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Φαράζ Αλ Μαχτάουι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, διαμήνυσε πως εάν εμφανιστούν τουρκικά ερευνητικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης, έχει εντολή να τα βυθίσει. «Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ».

«Ο λαός της Λιβύης γνωρίζει ότι εμείς ανήκουμε στον στρατηγό Χαφτάρ και θα αντιδράσουμε σε αυτή την συμφωνία, που την έγραψαν οι Τούρκοι και υπέγραψε ο Σαράτζ», επισήμανε ο Ελ Μαχντάουι, σχολιάζοντας ότι ο Σαράτζ δεν είναι Λίβυος, αλλά Τούρκος.

Δείτε ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ