Μετά το φιάσκο με τον Διαματάρη, τώρα ψάχνουν τα βιογραφικά όλων των υπουργών και υφυπουργών!

Μετά το φιάσκο με τον Διαματάρη, τώρα ψάχνουν τα βιογραφικά όλων των υπουργών και υφυπουργών!

-Άλλοι δύο έχουν πρόβλημα…

Συναγερμό έχουν σημάνει στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις σχετικά με το βιογραφικό αλλά και τις εν γένει δραστηριότητες του παραιτηθέντος υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού ξεκίνησαν ήδη επανέλεγχο των βιογραφικών όλων των μελών της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα εστάλη μήνυμα προς υπουργούς – υφυπουργούς να… διορθώσουν τυχόν «υπερβολές» ή ελλείψεις στα στοιχεία τους (σπουδές, επαγγελματικές δραστηριότητες κ.ά.)

Ο… φόβος ενός νέου επεισοδίου, ανάλογου με αυτό του κ. Διαματάρη, ρίχνει βαριά σκιά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Την ώρα που υπάρχουν έντονες φήμες ότι και άλλα δύο μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν θέματα με τα βιογραφικά τους και ιδίως με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς τα γεγονότα πλήττουν καίρια το –μέχρι πρότινος– σημείο υπεροχής της κυβέρνησης. Που δεν ήταν άλλο από την πολιτική και επιστημονική επάρκεια των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Η αξιοποίηση ικανών και με αυξημένα προσόντα προσώπων αποτέλεσε τη «σημαία» του Κυρ. Μητσοτάκη την περίοδο της αντιπολίτευσης. Ενώ είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στην τακτική που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προκάτοχός του Αλ. Τσίπρας, με την προώθηση σε καίριες θέσεις προσώπων με κομματικά ή και… συγγενικά κριτήρια και μόνο.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τον πολιτικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα τελευταία γεγονότα και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να περάσει στους πολίτες η αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι». Παράλληλα, καταλογίζουν αμέλεια στα στελέχη του επιτελείου του πρωθυπουργού, στη βάση ότι δεν προχώρησαν σε ενδελεχείς ελέγχους για τα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση, ούτως ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα… τύπου Διαματάρη.

Κριτική ασκούν και στον παραιτηθέντα υφυπουργό, αφενός διότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία όσον αφορά τις σπουδές και τις επαγγελματικές δραστηριότητές του και αφετέρου διότι καθυστέρησε σημαντικά να αποχωρήσει. Δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει «πυρά» και να πλήξει την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι νέος, εξονυχιστικός έλεγχος έχει ξεκινήσει και στα βιογραφικά των προσώπων που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στις διοικήσεις των νοσοκομείων.


Σχολιάστε εδώ