Οι συντελεστές της παράστασης «THE THREAD» «ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ» την «ΕΛΠΙΔΑ»
Στο πλευρό του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στέκεται ο κόσμος της Τέχνης με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυσή του.
Με πρωτοβουλία της εταιρείας παραγωγής LAVRIS Productions, και της κυρίας Γεωργίας Ηλιοπούλου, δόθηκε η δυνατότητα στο Σύλλογο να μεταδώσει τα μηνύματά για τον αγώνα απέναντι στον παιδικό καρκίνο μέσα από την παράσταση της διεθνούς παραγωγής The Thread, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.
Την παράσταση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ εθελοντές του Συλλόγου μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους παραβρισκόμενους.
«Με συγκινεί βαθύτατα το γεγονός πως, φέτος που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας, ο κόσμος της Τέχνης στέκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό μας προκειμένου να διαδώσει τα μηνύματά μας και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από τον παιδικό καρκίνο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα την LAVRIS Productions που με τόση αγάπη αγκαλιάζει την «ΕΛΠΙΔΑ» αφιερώνοντας στον Σύλλογο μας αυτή την παράσταση προκειμένου να μπορέσουμε να μεταφέρουμε παντού το μήνυμά μας.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε έναν από τους συντελεστές που θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας και όλοι μαζί να στείλουμε ένα δυνατό μηνύματα κατά του παιδικού καρκίνου.
Toν κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος στέκεται στο πλευρό μας από τα πρώτα μας κιόλας βήματα αποδεικνύοντας πως εκτός από ένα φωτεινό πνεύμα είναι πέρα και πάνω από όλα ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και αγάπη για τα παιδιά.
Την αγαπημένη μου φίλη Μαίρη Κατράντζου, η οποία θέλησε να αφιερώσει την πρώτη επίδειξη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο στην «ΕΛΠΙΔΑ» και στα παιδιά μας, δείχνοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη τι σημαίνει έμπνευση, ταλέντο, δημιουργικότητα αλλά και τι σημαίνει αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ταλαντούχους Russell Maliphant και Michael Hulls» ανέφερε μεταξύ άλλων στον γραπτό χαιρετισμό της η κυρία Βαρδινογιάννη.
Το έργο
Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι: παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα φανερώνουν τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, δίπλα στον σύγχρονο χορό. Ο κόσμος της παράδοσης, που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια, και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης, που εκπροσωπεί την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Το Νήμα, σαν άλλος μίτος της Αριάδνης, οδηγεί σε κόσμους φαινομενικά ασύμβατους, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχθούν.
Η πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους, ο «χορογράφος του φωτός» Mάικλ Χαλς δημιουργεί ένα μοναδικό φωτιστικό «σκηνικό» και η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει τα κοστούμια της παράστασης εμπνευσμένη από αρχαία μινωικά αγγεία.
Ο Ράσσελ Μάλιφαντ τολμά να αποδομήσει και να ανασυνθέσει την κινησιολογία του παρελθόντος, δημιουργώντας ένα σύνολο από 18 εξαίρετους έλληνες χορευτές, που εκπροσωπούν τόσο τον παραδοσιακό όσο και τον σύγχρονο χορό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Russell Maliphant
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Φωτισμοί: Michael Hulls
Κοστούμια: Μαίρη Κατράντζου
Συμπαραγωγή:
ΛΑΒΡΥΣ
Sadler’s Wells
Marche Teatro
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών