Προγράμματα στήριξης και υποτροφίες για τα άπορα παιδιά του Πειραιά ανακοίνωσε η Cosco, αλλά οι καθηγητές αντιδρούν…

Προγράμματα στήριξης και υποτροφίες για τα άπορα παιδιά του Πειραιά ανακοίνωσε η Cosco, αλλά οι καθηγητές αντιδρούν…

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Cosco, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας για την υποστήριξη 2.180 παιδιών, από 6 έως 18 ετών, φτωχών οικογενειών από όλη την περιφέρεια του Πειραιά, αλλά η τοπική ένωση των καθηγητών αντιδρά, γιατί θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό οι Κινέζοι «μας πετούν ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι των υπερκερδών της».

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Cosco μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και 80 υποτροφίες που θα δοθούν σε μαθητές της Γ’ Λυκείου προκειμένου να προετοιμασθούν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Ιουνίου του 2020. Οι υποτροφίες θα περιλαμβάνουν τα έξοδα των μαθητών σε κάθε επίπεδο (φροντιστήρια, αγορά βιβλίων, μετακινήσεις κ.λπ.) και θα δοθούν σε μαθητές δημοσίων Λυκείων του Πειραιά με βάση οικονομικά αλλά και βαθμολογικά κριτήρια.

Παράλληλα η Cosco ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση 30 εκδρομών σε σημεία που θα υποδείξουν τα ίδια τα σχολεία, με βάση εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Στις εκδρομές αυτές θα πάρουν μέρος 2.100 μαθητές από σχολεία λαϊκών συνοικιών.

Η ένωση των καθηγητών του Πειραιά πάντως (ΕΛΜΕ) καταδικάζει την πρωτοβουλία της Cosco και κάνει λόγο περί απόπειρας «εξαγοράς του πειραϊκού λαού για τη δημιουργία ενός φιλολαϊκού προφίλ, μια που η κινεζική εταιρεία είναι γνωστή στον Πειραιά για τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλλει, όσο και για το τι θέλει να κάνει με το master plan του ΟΛΠ».

Φωτό: korydallosnews.gr


Σχολιάστε εδώ