Στέφανος Κοτσώλης, γενικός διευθυντής Κτηματολογίου: «Ψηφιακό Κτηματολόγιο, στην υπηρεσία του πολίτη»

Στέφανος Κοτσώλης, γενικός διευθυντής Κτηματολογίου: «Ψηφιακό Κτηματολόγιο, στην υπηρεσία του πολίτη»

Την πρώτη του συνέντευξη σε περιφερειακά ΜΜΕ παραχώρησε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο «επόμενος στόχος είναι τους πρώτους μήνες του 2020 να εισαχθούν νέες ψηφιακές υπηρεσίες στην καθημερινότητα όσων κτηματολογικών γραφείων λειτουργούν υπό τη σκέπη του φορέα του Ελληνικού Κτηματολογίου, έτσι ώστε να εξοικονομείται χρόνος και χρήματα για τους πολίτες:

Πρώτον, η παραγγελία, πληρωμή και χορήγηση πιστοποιητικών από τα κτηματολογικά γραφεία του φορέα θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Δεύτερον, η υποβολή συμβολαίων στα παραπάνω κτηματολογικά γραφεία από τον συμβολαιογράφο θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και χωρίς εμπλοκή του πολίτη.

Τρίτον, η υποβολή λοιπών πράξεων (δικαστικών αποφάσεων κ.λπ.) στα ίδια κτηματολογικά γραφεία θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά από τον δικηγόρο ή τον δικαστικό επιμελητή, χωρίς εμπλοκή του πολίτη.

Τέλος, ενισχύεται η συνεργασία του Κτηματολογίου με τους επαγγελματίες, υλοποιώντας τον θεσμό του διαπιστευμένου μηχανικού, που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δρομολογούνται προγραμματικές συμβάσεις με τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους και διευρύνεται η συνεργασία με τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών».

«Με την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων», καταλήγει ο Στέφανος Κοτσώλης, «το Κτηματολόγιο αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και παράλληλα οπλίζεται με νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη». Μακάρι, συμπληρώνουμε εμείς.

Φωτό: flashnews.gr


Σχολιάστε εδώ