Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται (video)

Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται (video)

Στην προσπάθεια δημιουργίας «χωρίς αποκλεισμούς της νέα δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2/12/19 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην Αλεξανδρούπολη.


Οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει προεκλογικά η ΝΔ διαψεύδονται με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε το στόχο να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει».

«Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης και της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η ΝΔ έκανε σημαίας της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον κ. Πατέρα, «ο οποίος αντάλλαξε την υποστήριξή του στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «για τη θέση του διοικητή σε Νοσοκομείο, έχουμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Διαματάρη, ο οποίος ψευδώς ανέφερε ότι ήταν κάτοχος πτυχίου από το Columbia».

Κατηγόρησε το “επιτελικό κράτος” του πρωθυπουργού: «Μία από τις πρώτες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη ήταν να νομοθετήσει το «επιτελικό κράτος». Σήμερα έχουν διπλασιάσει τις θέσεις ενώ παρακολουθούμε ένα όργιο ρουσφετολογικών διορισμών σε καίριες θέσεις της δημόσιας διοίκησης».
«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα τη μεσαία τάξη και τις ελαφρύνσεις. Αντί για ελαφρύνσεις όμως, βλέπουμε επιβαρύνσεις και μια στοχευμένη πολιτική εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων» κατέληξε.


Σχολιάστε εδώ