Ωμός ο εκβιασμός Ερντογάν! Τι άλλο χρειάζεται για να ξυπνήσουμε;

Ωμός ο εκβιασμός Ερντογάν! Τι άλλο χρειάζεται για να ξυπνήσουμε;

– Ερντογάν: Yπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού διαφορετικά η περιοχή θα πληρώσει νέα τιμήματα

Σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP, που έλαβε χώρα στην τουρκική πόλη Ύψαλα, ο τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου κάποιοι αντί για δίκαιο διαμοιρασμό προσπαθούν να υποδαυλίσουν την ένταση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τα γεωτρύπανά της Τουρκίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου αποχώρησε από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, που εμφανίζεται ανυποχώρητος στη συμφωνία με τη Λιβύη. «Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα» διεμήνυσε ο τούρκος Πρόεδρος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ελληνικού ΥΠΕΞ: Παράσταση πολεμικής ρητορικής από Ερντογάν


«Κάποιοι, αντί για δίκαιη διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο, προτιμούν τη ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

«Ενώ υπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού, χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα και πολιτικούς εκβιασμούς» επέμεινε.

«Ελάτε να μετατρέψουμε την ενέργεια σε επίπεδο συνεργασίας αντί σε μέσο σύγκρουσης. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της διπλωματίας ας μην μπλεχτούμε σε δρόμους που θα οδηγήσουν την περιοχή να πληρώσει νέα τιμήματα», ανέφερε.

Δ. Οικονόμου: Αυτονόητο να αποχωρήσω στις προκλήσεις Ερντογάν για την Ελλάδα

«Αφ’ ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε θέματα άσχετα με τα εγκαίνια του αγωγού και με προκλητικό τρόπο για την Ελλάδα, θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω». Με τον τρόπο αυτόν αιτιολόγησε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος  Δημήτρης Οικονόμου, την αποχώρησή του από την αίθουσα όπου μιλούσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίναι του αγωγού TANAP.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία αποχωρούσε, οι Τούρκοι διοργανωτές τον ρώτησαν τι συμβαίνει. «Με ρωτούσαν και τους είπα ότι μετά από αυτά που ανέφερε ο κ. Ερντογάν, δε μπορώ να μείνω κι αποχωρώ» είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.


Σχολιάστε εδώ