Το χρηματιστήριο αποχαιρετά τον Νοέμβριο με το «9» μπροστά

Το χρηματιστήριο αποχαιρετά τον Νοέμβριο με το «9» μπροστά

Μια συνεδρίαση με εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης, ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε στις 901,58 μονάδες. Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Βιοχάλκο οι βασικοί πρωταγωνιστές. Σε νέα υψηλά 57 μηνών η εγχώρια αγορά.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σηματοδοτεί νέα υψηλά 57 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 26/2/2015 (904,59 μονάδες).

Κατά τα άλλα, ακόμα μία συνεδρίαση, κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης αναλώθηκε σε συνεχόμενες “αντιπαραθέσεις” με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ενώ συνεχίστηκε το απόλυτα επιλεκτικό ενδιαφέρον των αγοραστών, σε όλο το εύρος του χρηματιστηριακού ταμπλώ.

Με τον Δεικτοβαρή Τραπεζικό κλάδο να δείχνει σχετικά αδύναμος, τις περισσότερες πρωτοβουλίες ανέλαβαν τα μη Τραπεζικά blue chips, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η “περίφημη” ανοδική διαφυγή, ενώ απόλυτα μετρημένες ήταν οι κινήσεις των “buyers” σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Δεν ήταν κακός ο τζίρος, αν συνυπολογιστεί η σημερινή ημιαργία στην Wall Street (Black Friday).

Ιδιαίτερα επιφυλακτική η εικόνα για τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ ουδέτερα παρέμειναν τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων (στο 1,441% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Από εκεί και πέρα, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία της εβδομάδας, του μήνα και του χρηματιστηριακού 11μηνου.

Πηγή: euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ