Από κοντά και οι Τσάμηδες…

Από κοντά και οι Τσάμηδες…

Διαβάζουμε με ενδιαφέρον τις θρασύτατες δηλώσεις των εκπροσώπων των Τσάμηδων στην Αλβανία, που μπορεί μεν το κόμμα τους να έχει υποχωρήσει λόγω εσωτερικών διασπάσεων, αλλά συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος του κόμματος PDIU Σπετίμ Ιντρίζι ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της «Πατριωτικής Εταιρείας Τσαμουριάς», για να τιμηθεί το «αντιφασιστικό κογκρέσο των Τσάμηδων».

Βεβαίως, πώς γίνεται να είναι αντιφασιστικό το κογκρέσο των Τσάμηδων, όταν είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους εγκατέλειψε την Ελλάδα υπό την προστασία των δυνάμεων του Άξονα, με τις οποίες είχαν συμπαραταχθεί στην περίοδο της Κατοχής, μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν.

Εκεί ο κ. Ιντρίζι επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχει παραμελήσει τους Τσάμηδες και κατασκευάζει νεκροταφεία και μνημεία για τους «εισβολείς και προδότες», εννοώντας τους έλληνες πεσόντες του Αλβανικού Μετώπου…

Αυτός ο λόγος που συνεχίζει να εκπέμπεται από ορισμένους παράγοντες στα Τίρανα, αν και μειοψηφικός, συνεχίζει να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και να συντηρεί ανθελληνικά στερεότυπα στα Τίρανα. Και δυστυχώς, κατά περιόδους, πότε το Σοσιαλιστικό Κόμμα πότε το Δημοκρατικό Κόμμα, χρησιμοποιούν και επιστρατεύουν το «Τσαμικό» είτε για να ασκήσουν πίεση προς την Ελλάδα είτε για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

[email protected]

 


Σχολιάστε εδώ