Το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την Apple από τους δασμούς των ΗΠΑ σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα σκέφτεται ο αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ

Το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την Apple από τους δασμούς των ΗΠΑ σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα σκέφτεται ο αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ

Το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την Apple από τους δασμούς των ΗΠΑ σε αγαθά τα οποία εισάγονται από την Κίνα φαίνεται να σκέφτεται ο αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ.

«Το εξετάζουμε», δήλωσε, απα­ντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την ξενάγησή του σε εργοστάσιο που συναρμολογεί υπολογιστές της εταιρείας στο Όστιν του Τέξας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Τιμ Κουκ. Ο Κουκ, που έχει στενές σχέσεις με τον Τραμπ, φαίνεται να πιέζει προκειμένου η Apple να εξαιρεθεί από τους δασμούς.

«Το πρόβλημα είναι ότι έχεις τη Samsung. Είναι σπουδαία εταιρεία, αλλά είναι ανταγωνιστής της Apple και δεν είναι δίκαιο αν, επειδή έχουμε μια εμπορική συμφωνία με την Κορέα –κλείσαμε μια σπουδαία εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα–, πρέπει να μεταχειριζόμαστε την Apple με παρόμοιο τρόπο όπως και τη Samsung», είπε ο αμερικανός Πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε.

Η Apple ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι νέοι υπολογιστές της Mac Pro θα συναρμολογούνται στο Όστιν, μερικές ημέρες μετά την απόφαση των αρχών των ΗΠΑ να εγκρίνουν την πλειονότητα των αιτήσεών της για την εξαίρεσή της από τους δασμούς που επιβάλλονται σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα.

Η εταιρεία ζήτησε αυτόν τον μήνα να εξαιρεθεί επίσης από τους δασμούς στα ρολόγια της που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενδιάμεσα αγαθά που αξιοποιούνται για την κατασκευή των iPhones και άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Στη βιασύνη του να επιβάλει τους δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, φαίνεται να μην υπολόγισε πολλές από τις συνέπειες…

Τώρα προσπαθεί να μαζέψει μερικές…


Σχολιάστε εδώ