Περιμένουμε πως ο Δήμαρχος του Ληξουριού θα δει με πολλή προσοχή όλες τις «αμαρτίες» που έχουν γίνει…

Περιμένουμε πως ο Δήμαρχος του Ληξουριού θα δει με πολλή προσοχή όλες τις «αμαρτίες» που έχουν γίνει…

σε διάφορα μικρά έργα στο λιμάνι του και δεν θα βάλει εμπόδια, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο ίδιος ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο.


Απέναντι τώρα, όποιος θελήσει να κάνει μια βόλτα προς τον Κούταβο, εκτός από την κατάσταση του μονοπατιού, θα πέσει και πάνω σε μισοξεραμένους και ακλάδευτους φοίνικες, αφημένους στην τύχη τους…

Μία απορία: Μήπως έχουν μείνει τίποτε «αδιάθετοι» κοκοφοίνικες και τους δούμε να καταλαμβάνουν και αυτό το κομμάτι της πόλης;


Ένα σημαντικό θέμα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του και αφορούσε τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία στον Δήμο του Αργοστολιού.

Σκοπός του Κέντρου θα είναι να ευαισθητοποιήσει και να οδηγήσει τους δημότες σε δομές υγείας που θα τους βοηθήσουν να προλάβουν θέματα υγείας, πριν γίνουν αξεπέραστα.

Το λυπηρό είναι ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Είπαμε, να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά όταν είναι κάτι καλό, δεν «βλάπτει» να το υπερψηφίζουμε…


Καινοτόμα η απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΚΕ και του προέδρου της, που κάλεσαν σε κοινή συνεδρίαση τους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Κεφαλονιά με σκοπό να συνεργαστούν για την προβολή του πολιτισμού του νησιού.

Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Πάντως η αρχή έγινε…


Σε επιστολή στην «Καθημερινή» η στήλη διάβασε: «Είμαι Ελληνίδα, γεννημένη στην Αθήνα, αλλά ζω στο εξωτερικό από 18 ετών, όταν έφυγα για σπουδές στην Ελβετία. Με ξένο σύζυγο από την Αλεξάνδρεια και Ελβετία, έπειτα από διάφορες περιηγήσεις στον κόσμο, τώρα ζούμε κοντά στη Νέα Υόρκη. Με κεφαλονίτικη καταγωγή, εδώ και σαράντα χρόνια κουβαλάω από την Αμερική τέσσερα παιδιά στην Κεφαλονιά για να γνωρίσουν από κοντά τη γιαγιά τους στο Ληξούρι. Τώρα, με δικό μας σπίτι στην Κεφαλονιά, απέναντι από το Ληξούρι, φιλοξενούμε παιδιά, και δικά τους παιδιά, όπως και φίλους τους από την Αμερική, Αυστραλία, Ελβετία, Γαλλία, ακόμα και από τη Μαλαισία…».

Όταν η αγάπη και ο σεβασμός στις ρίζες σου γίνονται πράξη και γίνεσαι ο καλύτερος πρεσβευτής της πατρίδας σου…

Φωτό: kefaloniamagazine.gr


Σχολιάστε εδώ