Φυλλάδιο Εκκλησίας για αποτέφρωση: Το νεκρό σώμα δεν θεωρείτε «στερεό απόβλητο», πρέπει να περιβάλλεται με σεβασμό και τιμή (εικόνα)

Φυλλάδιο Εκκλησίας για αποτέφρωση: Το νεκρό σώμα δεν θεωρείτε «στερεό απόβλητο», πρέπει να περιβάλλεται με σεβασμό και τιμή (εικόνα)

Αναφέρει ρητά ότι δεν θα τελεί την κηδεία όσων επιλέξουν την αποτέφρωση. «Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο», σημειώνεται.

Αρχικά το φυλλάδιο περιγράφει και υπενθυμίζει τις θεολογικές αρχές και θέσεις της Εκκλησίας για το ανθρώπινο σώμα: «Το σώμα, αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου, συνιστά στοιχείο της υπόστασης του ανθρώπου, ο οποίος έχει πλασθεί κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση του Θεού (Γέν. 1,24) με προοπτική όχι τον θάνατο, αλλά την αιωνιότητα και την ελπίδα της Ανάστασης. Η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ‘’ιερό’’ ονομάζοντάς το ναό του Αγίου Πνεύματος» τονίζει ο συντάκτης του κειμένου με τις θέσεις της Εκκλησίας για την καύση των νεκρών σωμάτων.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο, σύμφωνα με το orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος περιγράφει τα στάδια της αποτέφρωσης με την καύση του νεκρού και την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού αναφέροντας ότι «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμάτων».

Η Εκκλησία αναφέρει ότι δεν καταναγκάζει κανέναν να τηρεί τις παραδόσεις της, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τελεί κηδεία σε όσους επιλέξουν την αποτέφρωση.

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου πατώντας ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ