Συνεχίζει να μας δουλεύει η Γερμανία…

Συνεχίζει να μας δουλεύει η Γερμανία…

Στην πεπατημένη βαδίζει και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το μέγα θέμα της καταβολής από τη Γερμανία των πολεμικών αποζημιώσεων. Ότι ΘΑ τις πληρώσουν κάποτε, στον αιώνα τον άπαντα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, είπε τα εξής: «Οι αξιώσεις της Ελλάδας περί πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όπως αυτές προέκυψαν από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς επίσης περί αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και επιστροφής πολιτιστικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων, εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων και αντανακλούν την επιθυμία του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα, παρά την από 18/10/2019 απορριπτική Ρηματική Διακοίνωση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θεωρεί ότι οι αξιώσεις αυτές παραμένουν έγκυρες, ενεργές και διεκδικήσιμες, θα συνεχίσει δε να τις προβάλλει, με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι την οριστική ικανοποίησή τους».

Το θέμα είναι, κύριε υπουργέ, πως το Βερολίνο έχει διαγράψει ότι μας χρωστάει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές που προκάλεσαν κι εμείς κάνουμε λογαριασμούς χωρίς τον γερμαναρά ξενοδόχο…


Σχολιάστε εδώ