Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία – 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία – 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας

–  15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας και εκατοντάδες οι τραυματίες – Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών

– Στα Τίρανα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία. Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτίρια, ενώ οι περισσότερες περιοχές δεν έχουν ρεύμα. Μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων δίνουν τα σωστικά συνεργεία.

Το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων.

Φωτο: AP

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ ακολουθούν μετασεισμοί, αρκετοί από τους οποίους, ισχυροί.

Φωτο: AP

Ράμα: Δραματικές στιγμές – Δουλεύουμε για να σώσουμε ζωές

«Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές και δυστυχώς έχουμε χάσει ζωές», αναφέρει σε tweet του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τονίζοντας πως όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός από την πρώτη στιγμή για την διάσωση των εγκλωβισμένων.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζει τη συμπαράσταση της Ελλαδας

Τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική χώρα, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αλβανικές Αρχές και έχει εκφράσει την ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν εν αναμονή του επίσημου αλβανικού αιτήματος.

Φωτο: Reuters


Σχολιάστε εδώ