Πιτίνο: «Ελπίζω να μείνω για δύο χρόνια, δεν σχεδιάζω μεταγραφές» – Η επιστροφή και η εκτεθειμένη ΕΟΚ

Πιτίνο: «Ελπίζω να μείνω για δύο χρόνια, δεν σχεδιάζω μεταγραφές» – Η επιστροφή και η εκτεθειμένη ΕΟΚ

Ευτυχής που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός αποκάλυψε πως ελπίζει η συνεργασία με το «τριφύλλι» να είναι διετής, ενώ στάθηκε στο λόγο που είπε το «ναι» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Νιώθω υπέροχα. Η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό είναι ένας εξαιρετικός εισαγωγικός τρόπος για να αναλάβω την Εθνική. Μπορώ να δω όλους τους παίκτες να παίζουν από κοντά. Τους παίκτες του Ολυμπιακού, της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.



Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο Ρικ Πιτίνο πριν από λίγο καιρό παρουσιάστηκε από την ομοσπονδία ως ο προπονητής της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά. Και τώρα επιστρέφει για να πιάσει δουλειά ξανά στον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο, φυσικά, δεν επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος, αυτό είναι δεδομένο με την απουσία και του Ολυμπιακού. Η επάνοδός του ύστερα από σχεδόν έξι μήνες έχει να κάνει αποκλειστικά με τις φιλοδοξίες των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα.

Αφού το πείραμα της επανόδου Πεδουλάκη δεν λειτούργησε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήξερε πού έπρεπε να στραφεί ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο Αμερικανός επέστρεψε για να βοηθήσει τον ΠΑΟ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών. Είναι μια τεράστια πρόκληση και για τον ίδιο.

Στο όλο σκηνικό, βεβαίως, υπάρχει και η Εθνική ομάδα. Στην παρουσίαση του Πιτίνο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε πει ότι ο πολύπειρος κόουτς δεν θα δούλευε για κάποιον σύλλογο (κάτι που, όπως φαίνεται, είχε αφήσει… φλου ο Ρικ).

Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Ο Πιτίνο δεν θα ήταν προπονητής της ομάδας παρά μόνο για το προολυ­μπιακό τουρνουά και αν με το καλό περάσουμε για τους Ολυ­μπιακούς. Θα τελειώσει τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό και θα κοουτσάρει κανονικά την Εθνική στο προολυμπιακό, ενδεχομένως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε περίπτωση πρόκρισης.

Όμως η ΕΟΚ έχει επικοινωνιακά εκτεθεί διότι δεν μπορεί να πλασάρει, πλέον, τον Πιτίνο σαν τον άνθρωπο που θα ασχολείται οκτώ μήνες αποκλειστικά με την Εθνική ομάδα. Αποδεικνύεται ότι το όλο σκηνικό στήθηκε τελείως πρόχειρα.

Και το κυριότερο. Από την εποχή του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2008 είχε διατυπωθεί η άποψη ότι δεν μπορεί ο προπονητής των δύο μεγάλων ομάδων να είναι ταυτόχρονα και στην Εθνική. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιαννάκης δεν συνέχισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Κοουτσάρισε τη «γαλανόλευκη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ουσιαστικά τερμάτισε τη δεύτερη θητεία του στην Εθνική.

Με τη συμφωνία ΠΑΟ – Πιτίνο η ομοσπονδία βρίσκεται σε… δύσκολη θέση, γιατί θα πρέπει να πει μια… δικαιολογία. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, είχε απορριφθεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί θέμα να μην αναλάβει την Εθνική ο Πιτίνο, που είναι ένα τεράστιο όνομα στον χώρο του μπάσκετ. Απλώς, κάποιες φορές, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια…».

Φωτό: en.wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ