Θ. Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης με επικοινωνιακά τεχνάσματα υποκρίνεται ότι θα σώσει τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Θ. Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης με επικοινωνιακά τεχνάσματα υποκρίνεται ότι θα σώσει τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

– Μόλις πριν 20 ημέρες όμως πέρασε το νόμο 4636 που ορίζει ότι τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα πάνω από 15 ετών δεν αντιμετωπίζονται ως παιδιά που χρειάζονται προστασία άνευ όρων

Ανέφερε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νότιου Τομέα Αθήνας κα. Θεανώ Φωτίου, προσκεκλημένη στον ραδιοφωνικό σταθμό  “Στο Κόκκινο 105.5 fm” (25-11-19)  και την εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» με τον Στάθη Σχινά. Η κα Φωτίου τοποθετήθηκε και για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τον “Προϋπολογισμό κόβει τα προνοιακά επιδόματα”.

Ο Προϋπολογισμός  δεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε κοινωνικός. Η κυβέρνηση αναγγέλλει μειώσεις στα  επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ  κατά 369 εκ. €. Η μείωση αφορά τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία (173 εκ.), τα οικογενειακά επιδόματα (139 εκ), το επίδομα ενοικίου (53 εκ.) και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων (4 εκ.).


Για να καλυφθούν τα κενά θα υποστεί η μεγάλη δεξαμενή των 3,5 δις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προνοιακά επιδόματα


Έχει επίσης δεσμευτεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κόστος των αναδρομικών επικουρικών συντάξεων μέσα στα όρια του π/υ του Υπουργείου και όχι από άλλες πηγές του τακτικού π/υ. Ανησυχούμε ιδιαίτερα ότι την αφαίμαξη για να καλυφθούν τα κενά θα υποστεί η μεγάλη δεξαμενή των 3,5 δις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προνοιακά επιδόματα, στήνοντας το νέο προνοιακό κράτος.

Όσο για το διχίλιαρο για τις νέες γεννήσεις, αυτό φτάνει  για το 70% και όχι το 90 που ισχυρίζονταν, Και, βέβαια ξέχασε και το 1 δις για το ΚΕΑ που υποσχόταν.

Τρύπα θα δημιουργηθεί και αν η ανάπτυξη δεν φθάσει στο 2,8%. Ο  κ. Στουρνάρας λέει  ότι θα είναι 2,4 ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί το τοποθετούν κάτω από αυτό. Φοβούμαστε ότι η πρόνοια πάλι θα «πληρώσει» το έλλειμμα εσόδων από τους μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης ας μας πει καθαρά αν θα καταργήσει το ν. 4636 Αλλιώς, όλα είναι υποκρισία.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χτες ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που καλύπτει μια τεράστια υποκρισία. Είπε ότι παίρνει τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υπό την προσωπική του προστασία, αφαίρεσε την αρμοδιότητα από την υφυπουργό Κοιν. Αλληλεγγύης  και την έδωσε σε μια εθνική συντονιστική ομάδα υπό τον ίδιο, ενώ ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την φιλοξενία των παιδιών σε δομές αξιοπρεπούς διαβίωσης. Όλα αυτά με πολύ συγκινητικά και μεγάλα λόγια.

Μόλις πριν 20 ημέρες όμως πέρασε το νόμο 4636 που ορίζει ότι τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα πάνω από 15 ετών δεν αντιμετωπίζονται ως παιδιά που χρειάζονται προστασία άνευ όρων, αλλά μπαίνουν κι αυτά, όπως οι ενήλικες, σε ταχύρρυθμες διαδικασίες αξιολόγησης για το αν  δικαιούνται άσυλο ή όχι, οπότε θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης. Τα υπό κρίση παιδιά μπορούν να «φιλοξενούνται» στις περίφημες  κλειστές δομές κράτησης.

Ας μας πει καθαρά αν θα καταργήσει το ν. 4636 Αλλιώς, όλα είναι υποκρισία. Διότι  γνωρίζει  ότι το 93% των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων είναι πάνω από 14 ετών οπότε μειώνει δραματικά τον αριθμό των παιδιών που θα αποτελέσουν το αντικείμενο του περίφημου σχεδίου του και γι αυτό αναφέρει νούμερα που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να καλύψει .


Σχολιάστε εδώ