Οδηγός η συνάντηση Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Ακιντζί;

Οδηγός η συνάντηση Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Ακιντζί;

“Οδηγός”, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να είναι η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για το πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την κίνηση των Ηνωμένων Εθνών να απαγορεύσουν την είσοδο κινηματογραφιστών και φωτογράφων και από τις δύο πλευρές για λήψεις πριν από την έναρξη του δείπνου.

Μπορούμε να πουμε πως ίσως να είναι μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι και οι προσδοκίες.

Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, πρέσβης Κυριάκος Κούρος και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης.

Δεν αποκλείεται πριν από το δείπνο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, να υπάρξει άτυπη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο ακουστικό θα βρίσκεται, αν χρειαστεί, και η ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, Τζέην Χολ Λουτ.


Σχολιάστε εδώ