Δεν κάνει πίσω η Γερμανία για το υπερπλεόνασμα!

Δεν κάνει πίσω η Γερμανία για το υπερπλεόνασμα!

Τ’ ακούς, κύριε Μητσοτάκη;

Άσχημα νέα είχε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Ερνστ Ράιχελ, νέα που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του και δημιουργούν μέγα πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.

Αφορούν το υπερπλεόνασμα που πρέπει να έχει η Ελλάδα μέχρι το 2060 (3,5% μέχρι το 2022 και στη συνέχεια 2%), δέσμευση που περιλαμβάνεται στο τρίτο Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε ο προηγούμενος πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο νέος γερμανός πρέσβης στη συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη Κυριακή στην «Καθημερινή», στον πολιτικό συντάκτη Βασίλη Νέδο, ρωτήθηκε αν υπάρχει συζήτηση για την αναθεώρηση των κύριων προβλημάτων, που είναι η υψηλή φορολόγηση και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Και η απάντηση του πρέσβη της Γερμανίας ήταν:
– «Σε αυτό το χρονικό σημείο, το ζήτημα της ελάφρυνσης των απαιτήσεων του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν βρίσκεται πραγματικά στην ατζέντα. Το κλείσιμο της τρέχουσας συμφωνίας ήταν μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία και ως εκ τούτου υπάρχει μια φυσική τάση να μη θέλει κανείς να ανοίξει τόσο σύντομα το θέμα. Η αίσθησή μου είναι ότι η συγκεκριμένη συζήτηση θα έπρεπε να διεξαχθεί ενδεχομένως σε κάποια μεταγενέστερη χρονική στιγμή».

Που σημαίνει, κύριε πρωθυπουργέ, ξεχάστε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που αν γινόταν θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα…

Φωτό: thestival.gr


Σχολιάστε εδώ