Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας – Χαλκιδική και Θάσος “μετρούν” τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία

Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας – Χαλκιδική και Θάσος “μετρούν” τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία

Oι μετεωρολόγοι στις προειδοποιήσεις τους κάνουν λόγο για ακραία φαινόμενα, με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές των υποδομών και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα που Χαλκιδική και Θάσος δεν έχουν συνέλθει ακόμη.

Ειδικότερα, τις βραδινές ώρες της Κυριακής σε κόκκινο συναγερμό θα τεθούν Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος που θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική(συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας) , αργότερα τη Λαμία, το βόρειο τμήμα της Θεσσαλίας και ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι της Δευτέρας από τη μανία των ακραίων φαινομένων δεν θα γλιτώσουν Χαλκιδική και Θάσος και αργότερα τα Δωδεκάνησα.

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Με τον φόβο του «Γηρυόνη» και των νέων έντονων φαινομένων που προβλέπονται σε όλη την χώρα από το απόγευμα της Κυριακής, ζουν οι κάτοικοι στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής και την γύρω περιοχή, καθώς και οι κάτοικοι της Θάσου, που δοκιμάστηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Άνθρωποι κινδύνευσαν από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους και εισέβαλαν ακόμη και μέσα σε σπίτια, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και υποδομές.

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στη Θάσο

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου τα σχολεία στη Θάσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που αναμένονται.

Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφασίστηκε από τον δήμαρχο του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Με πληροφορίες και από το ant1news.gr


Σχολιάστε εδώ