Μας έλειπε η αρχιτεκτονική της εικόνας της χώρας…

Μας έλειπε η αρχιτεκτονική της εικόνας της χώρας…

Συγκροτήθηκε ομάδα («Repositioning Greece») η οποία θα αναλάβει, όπως διαβάσαμε, «τον σχεδιασμό της νέας αρχιτεκτονικής της εικόνας της χώρας μέσω μιας στρατηγικής πλατφόρμας, που θα τοποθετεί τη σύγχρονη Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη».

Όπως ενημερωνόμαστε από το ΥΠΕΞ, που είχε και την ευθύνη λειτουργίας της ομάδας: «Στην ολιγομελή αυτή συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού συμμετέχουν αφιλοκερδώς προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας στον χώρο τους, με διεθνές κύρος και επιτυχημένες πορείες…».

Τα μέλη της είναι ο Steve Vranakis, που διετέλεσε Executive Creative Director του Creative Lab της Google, ο Αλέξανδρος Αθανασούλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Stirixis Group, η Μαρία Ευθυμίου, ιστορικός, καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Κατσαχνιάς, πρόεδρος και Strategic Director της Air Paris Group, η Βίκυ Μαραγκοπούλου, διευθύντρια Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, η Λένα Παπαλεξοπούλου, οικονομολόγος, επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος Desmos.org, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας, διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», ο Τίτος Σιμιτζής, General Manager της Alternative Research Solutions, η κ. Βίκυ Λοΐζου γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, και η Μάχη Βάνη, διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του γενικού γραμματέα.

Την επίβλεψη του όλου έργου θα έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Πάντως, μια προσεκτική ανάγνωση της σύνθεσης της ομάδας δείχνει ότι μάλλον θα μπορούσαν να αποφευχθούν και κάποια… ρουσφέτια.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ