1,2 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια πούλησε η Εθνική

1,2 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια πούλησε η Εθνική

-Για 10,8 εκατ. ευρώ στην Asopus και από κει και πέρα τα funds θα γδάρουν τους οφειλέτες, που μένουν εντελώς απροστάτευτοι

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το «ΠΑΡΟΝ». Έχει… μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι τις μη εξυπηρετούμενες οφειλές από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και δάνεια προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις… αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τα funds, τα αποκαλούμενα και «κοράκια» ή «αρπακτικά».

Και αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Εθνική Τράπεζα για την πώληση στην Asopus του χαρτοφυλακίου «Mirror», ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο 0,9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου, ήτοι στο ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ. ΔΕΚΑ φορές κάτω από την αξία του χαρτοφυλακίου που είναι καταγεγραμμένη στα… κιτάπια της Εθνικής. Θριαμβολογεί, μάλιστα, η τράπεζα τονίζοντας στην ανακοίνωση της συναλλαγής ότι πέτυχε «το υψηλότερο μέχρι σήμερα τίμημα για πωλήσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις».

Που σημαίνει ότι άλλες τράπεζες παίρνουν για ανάλογα δάνεια ακόμη πιο κάτω. Και αυτό κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στην πιάτσα.

Αν ο Εισαγγελέας ζητήσει τα σχετικά στοιχεία, θα έχει και τις αποδείξεις.

Φυσικά, και οι δανειολήπτες ξέρουν τι έχουν πληρώσει για να μη χάσουν το σπίτι τους, να μην πάρουν τα funds το βιος τους…

Με την κυβέρνηση να μένει απλός θεατής στο δράμα του δανειολήπτη, αφήνοντάς τον στο έλεος των τραπεζών…

Στον χορό και η Alpha Bank
Στο μεταξύ, στο σχέδιο «Ηρακλής» μπαίνει η Alpha Bank για την τιτλοποίηση δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας κρατικές εγγυήσεις 3,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου 2020 – 2022, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασίλης Ψάλτης.

Το πρότζεκτ «Galaxy», όπως ονομάζεται η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων» δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, θα συνοδευθεί από την πώληση της δραστηριότητας της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας στην εταιρεία Cepal Hellas.

Να σημειωθεί ότι, μετά από θητεία 15 χρόνων στην Alpha Bank με σημαντικές επιτυχίες, αποχωρεί στο τέλος Ιανουαρίου o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Αρώνης.


Σχολιάστε εδώ