Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στις πιο ευάλωτες ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής, γνωστοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός και να πιάσει τον στόχο, επειδή αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Πέτσας είπε πως αρχικά πρέπει να γίνει «Ότι ο Προϋπολογισμός του 2019, ενώ στην αρχή, μέχρι τον Ιούνιο -σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν- φαινόταν εκτροχιασμένος, με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 1% του Α.Ε.Π., καταφέρνουμε, όχι μόνο να μην είναι εκτροχιασμένος, αλλά και να πιάσουμε το στόχο και μια σχετική άνεση. Γιατί; Κυρίως διότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους, η οικονομική δραστηριότητα πάει καλύτερα και επομένως είμαστε σε θέση να έχουμε -παρά το γεγονός ότι μειώσαμε νωρίτερα τον ΕΝΦΙΑ απ ό,τι είχαμε δεσμευτεί- περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού OPEN ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση «δεν εξετάζει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών» και υπογράμμισε πως είναι πρόωρη η συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή:ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ