Αλ. Τσίπρας: Η μεσαία τάξη σύντομα θα συνειδητοποιήσει την κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη

Αλ. Τσίπρας: Η μεσαία τάξη σύντομα θα συνειδητοποιήσει την κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη

-Μέσα από την αλλαγή των ποινικών κωδίκων θέλουν να περάσουν συμφωνίες -κάτω από το τραπέζι- με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του «λευκού κολάρου».

Σφοδρή επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε ανοικτή συνέλευση στη Νίκαια.

Σκληρές λέξεις χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «ακραία συντηρητικούς, ακραία νεοφιλελεύθερους, ανίκανους και ξεδιάντροπους». Ο Αλέξης Τσίπρας πρόβλεψε, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα η μεσαία τάξη «θα συνειδητοποιήσει τη μεγάλη κοροϊδία» που τους επιφύλαξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Μας κατηγορούν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεροληπτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων” τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Ναι, είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε τους πιο αδύναμους οικονομικά σε δύσκολες συνθήκες, με τη χώρα χρεοκοπημένη” είπε.

Και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντιον της κυβέρνησης. “Το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στη κυβέρνηση της χώρας από τις 7 Ιουλίου 2019 είναι ακραία συντηρητικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, ανίκανο και ξεδιάντροπο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι ακραία συντηρητικοί διότι βλέπουμε να αναβιώνουν σκοτεινές εποχές. Με εφόδους σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε χώρους διασκέδασης, επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, φοιτητές περικυκλωμένους από δυνάμεις καταστολής ενώ διαβάσαμε και για συστήματα γεωεντοπισμού σε οχήματα” συνέχισε.

Έκαναν αντιγραφή των θέσεων του ΣΕΒ

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραίο νεοφιλελευθερισμό. “Είναι ακραία νεοφιλελεύθεροι διότι το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να αντιγράψουν και να ψηφίσουν τις θέσεις και τα αιτήματα του ΣΕΒ. Η ασυδοσία στους χώρους εργασίας επέστρεψε” και πρόσθεσε “είναι ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι, όπως αποδεικνύει η εξέλιξη των πραγμάτων στο προσφυγικό. Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ αυξάνει την ανασφάλεια στα νησιά και στην ενδοχώρα, ενώ εκθέτει τη χώρα διεθνώς” τόνισε.

“Είναι ξεδιάντροποι γιατί μέσα από την αλλαγή των ποινικών κωδίκων θέλουν να περάσουν συμφωνίες -κάτω από το τραπέζι- με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του «λευκού κολάρου» και πρόσθεσε “ενώ δεν ψηφίζουν την ερμηνευτική διάταξη για το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος”.

“Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους νέους, τους εργαζόμενους, στο δημοκρατικό λαό που αγωνίζεται. Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία είναι ένα άνοιγμα στους κοινωνικούς αγώνες, στους αγώνες της νεολαίας για δημοκρατικές & πολιτικές ελευθερίες” κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.


Σχολιάστε εδώ