Φ. Γεννηματά για το μεταναστευτικό: “Αλλάξτε ρότα” – Μητσοτάκης: “Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”

Φ. Γεννηματά για το μεταναστευτικό: “Αλλάξτε ρότα” – Μητσοτάκης: “Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”

– Δεν μπορεί η FRONTEX να επιχειρεί και να είναι αποτελεσματική στη φύλαξη των συνόρων στο Βορρά και στα ανατολικά να κάνει τον παρατηρητή

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την πρωτολογία της στην Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αλλάξει ρότα» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού τονίζοντας ότι «τα νησιά και η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS».

Η προεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το τεράστιο έλλειμμα αλληλεγγύης από την Ευρώπη, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της».

 Με κλειστά σύνορα στο Βορρά και ανοιχτά στην ανατολή δεν υπάρχει λύση κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει. Κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην πρωτολογία της πως παρατήρησε πως «η Ευρώπη παρέδωσε τα κλειδιά του μεταναστευτικού στον Ερντογάν, ο οποίος έχει τώρα τη δυνατότητα να μας εκβιάζει».


«Η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα παρακολουθεί και χαϊδεύει την Ευρώπη.»


«Aυτή η μεγάλη πίεση οδηγεί σε διχασμό των τοπικών κοινωνιών» συνέχισε και τόνισε πως ο ελληνικός λαός έδειξε όλα αυτά τα χρόνια την αλληλεγγύη του και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ο κ. Tσίπρας δέσμευσε τη χώρα μας σε αυτή την περιπέτεια για καθαρά μικροκομματικούς λόγους από ιδιοτέλεια. Μετέτρεψε την χώρα μας στο κορόιδο της Ευρώπης. Εσείς τι κάνετε;» υπογράμμισε και επεσήμανε πως δημιουργούνται συγκρούσεις, η ακροδεξια καραδοκεί» είπε, «πρέπει να συνεννοηθούμε προτού να είναι αργά».

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Ο Μητσοτάκης απάντησε κατηγορηματικά στην κα Γεννηματά πως «η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» και πως τα σύνορα φυλάσσονται.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και πως ανέδειξε και πάλι την ευρωπαϊκή – διεθνή διάσταση του προβλήματος, ενώ επεσημανε ότι έθεσε το θέμα στο ΕΛΚ τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από την ΕΕ και επισήμανα τις ευθύνες κομμάτων που ανήκουν στη δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σταδιακή ανακούφιση των νησιών και μεταφέρονται πρωτίστως οικογένειες την παρούσα στιγμή. «Δεν υπάρχει μαγικός αλγόριθμός, καταβάλουμε προσπάθεια να μετακινηθούν δίκαια σε δομές και συνθήκες ανθρώπινες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις όμως», υπογράμμισε.


Σχολιάστε εδώ