Το μεγάλο ντέρμπι και το… VAR

Το μεγάλο ντέρμπι και το… VAR

Για την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί το μεγάλο ντέρμπι της Super League 1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Και επειδή η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τοξική και δηλητηριασμένη, η ΚΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έλευση πέντε διαιτητών από το εξωτερικό προκειμένου και στο VAR να είναι ξένοι, κάτι που είχε συμβεί μόνο στον περσινό τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ο Μέλο Περέιρα είχε τονίσει, απαντώντας σε σχετική επιστολή του ΠΑΟΚ, ότι στο VAR θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται Έλληνες και στα ντέρμπι. Ακόμα, βέβαια, τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά στην Επιτροπή Διαιτησίας, βλέποντας πόσο έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και των «ασπρόμαυρων», θέλουν να προλάβουν καταστάσεις.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν γίνει κάποιες επαφές με ξένες ομοσπονδίες, ώστε να φανεί κατά πόσο είναι εφικτή η μετάκληση πέντε ξένων διαιτητών.

Και φυσικά, ευνόητο είναι ότι επιθυμία της ΚΕΔ αλλά και της ΕΠΟ είναι ο διαιτητής που θα έρθει να σφυρίξει το ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής να είναι από το… πάνω ράφι, όπως συνέβη πέρυσι με το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο σφύριξε ο Ισπανός Ζιλ Μανθάνο, ή τον τελικό του Κυπέλλου, όπου άρχοντας του αγώνα ήταν ο Γερμανός Τσβάιερ.


Σχολιάστε εδώ