Κάθε λεπτό και εκατομμύριο…

Κάθε λεπτό και εκατομμύριο…

Ενδέκατη χρονιά για την «Ημέρα των Εργένηδων» –απάντηση στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου–, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11/11 και πρώτη χρονιά μετά την αποχώρηση του δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα, συνιδρυτή της Alibaba.

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Alibaba για άλλη μία χρονιά στη μεγαλύτερη εκδήλωση ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς τα κέρδη της έφτασαν τα 38 δισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας κατάφερε να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ μέσα σε μόλις 16,5 ώρες, προτού τελικά κλείσει με κέρδη 38,4 δισ. δολάρια στο τέλος της ημέρας.

Πρόκειται για μια αύξηση 25% σε σχέση με τα 30,8 δισ. δολάρια της προηγούμενης χρονιάς.

Οι προπωλήσεις, που ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες, είχαν ήδη δείξει τα πρώτα δείγματα, με την Estee Lauder να σημειώνει ρεκόρ σε προπαραγγελίες, που άγγιζαν τα 143 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Επίσης, οι χρήστες της Alibaba είχαν ήδη προπαραγγείλει iPhone 11s της Apple αξίας 14 εκατ. δολαρίων, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Και τη Δευτέρα, από την αρχή της ημέρας, όλα έδειχναν πως η Alibaba θα έκανε ένα νέο ρεκόρ, καθώς μόλις στα πρώτα 68 δευτερόλεπτα οι πωλήσεις είχαν ήδη ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας», που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής από τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, η Alibaba προσέφερε τεράστιες εκπτώσεις στις ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Tmall.

Έτσι, κατάφερε να κάνει αυτό το νέο ρεκόρ πωλήσεων, παρόλο που οικονομικοί αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι η αύξηση θα ήταν πιο αργή εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας και του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Και κάπου εκεί έσκασε μύτη και η Ελλάδα, ελπίζοντας για τα καλύτερα…


Σχολιάστε εδώ