Εναντίον των ιδιοκτητών ΜΜΕ για “λιβάνισμα” της Κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας

Εναντίον των ιδιοκτητών ΜΜΕ για “λιβάνισμα” της Κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας

Σκληρή κριτική προς τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, πλην του Ιβάν Σαββίδη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Τους κατηγόρησε πως “λιβανίζουν διαρκώς” την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με τη στάση της στα θέματα διανομής Τύπου.

Για το σύστημα των ΜΜΕ, ο Α. Τσίπρας, είπε:

“Από τους Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και από το σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να ξανακερδίσει επιτέλους την αξιοπιστία του. Το να λιβανίζετε διαρκώς μία κυβέρνηση εντάξει καλό είναι, αλλά έχει και ένα όριο. Δεν μιλάω για σας. Μιλάω γενικά για το χώρο των μέσων ενημέρωσης. Είναι δυνατόν λοιπόν για το θέμα αυτό, να μην έχει γίνει η στοιχειώδης… στοιχειώδες ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει;

Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τοποθετήθηκε ως εξής:

“Αυτό που ενοχλούσε την σημερινή κυβέρνηση στη δραστηριότητα της επιτροπής ανταγωνισμού επί κυρίας Θάνου ήταν το γεγονός ότι ήταν δραστήρια η επιτροπή ανταγωνισμού στο μονοπώλιο στο χώρο του Τύπου. Ήταν δραστήρια γιατί υπάρχει ένα μονοπώλιο στο χώρο του Τύπου. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε. Ένας ανταγωνιστής σας επιχειρηματίας, ανταγωνιστές στο χώρο των μέσων ενημέρωσης -μιλώ ως κανάλι εδώ που είστε το open- έχει μία υπερσυγκέντρωση μέσων αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Που και αυτό είναι ελέγξιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού. Είναι ότι έχει το μονοπώλιο της διακίνησης του Τύπου”.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ