Αλ. Τσίπρας: Άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να κάνουν deals με τραπεζίτες και υπόδικους επιχειρηματίες

Αλ. Τσίπρας: Άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να κάνουν deals με τραπεζίτες και υπόδικους επιχειρηματίες

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια απαξίωσης τόσο του θεσμού του ΠτΔ όσο και του προσώπου

Αλ. Τσίπρας: “Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει τους ποινικούς κώδικες για να κάνει deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου. Υπάρχουν σε εξέλιξη ποινικές διώξεις για δεκάδες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ”.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόερδος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και το κλίμα αστυνομοκρατίας ειδικά στα Εξάρχεια, τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και το ξήλωμα των προηγούμενων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο OPEN.

Επικαλούμενος το ρεπορτάζ των FT, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει με ονοματεπώνυμα το ποιους αφορά αυτό. «Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχακλάκηδες’ που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την παρουσία του στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τόνισε πως ήταν «μια μαζική ειρηνική, μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα», υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε πάει στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός.

“Είχε συμβολικό χαρακτήρα η παρουσία μου”…

“Η παρουσία μου στην πορεία είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. 46 χρόνια μετά, το μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ευρύτερο: Έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία” κατέληξε στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «νεοσυντηρητική κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της υπερδεξιούς υπουργούς» και χαρακτήρισε «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τις εφόδους της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική βασιζόμενη στο δόγμα «νόμος και τάξη». Η μεγάλη συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου οφείλεται στο ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου και της νεολαίας τόνσε χαρακτηριστικά.

Φανερά ενοχλημένος για το θέμα του τρόπου εκλογής του ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά την πρόταση της κυβερνησης λέγοντας: “Δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ ο ΠτΔ για να εκλέγεται από μια μειοψηφία των αντιπροσώπων της εθνικής αντιπροσωπείας”

Αναφερόμενος στον σημερινό πρόεδρο κ. Π. Παυλόπουλο είπε πως “είναι ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια απαξίωσης τόσο του θεσμού όσο και του προσώπου”.

Ό,τι θετικό φέρει η κυβέρνηση θα το υπερψηφίσουμε»

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε και στο θέμα με τις φοροελαφρύνσεις, προσθέτοντας όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε «οριζόντια λογική». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις υπερψηφίσει, «θεωρώντας ότι είναι αποτέλεσμα της κληρονομιάς που εμείς αφήσαμε στην κυβέρνηση. Πριν έναν χρόνο μας έλεγε ότι έχουμε 4ο μνημόνιο και τώρα δίνει από τον δημοσιονομικό χώρο που εμείς εξασφαλίσαμε».

 

 

 


Σχολιάστε εδώ