Παράταση στη «νομιμοποίηση αυθαίρετων»… διευθυντών

Παράταση στη «νομιμοποίηση αυθαίρετων»… διευθυντών

«Στόχος τόσο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, όσο και της νέας διοίκησης του Κτηματολογίου είναι να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Εμείς, ως διαχρονικοί υποστηρικτές του έργου, συμφωνούμε απόλυτα. Για την επιτάχυνση όμως υπάρχουν κά­ποιες προϋποθέσεις νομιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Πριν από οκτώ χρόνια, η τότε διοίκηση του Κτηματολογίου, χωρίς καμία διαδικασία εσωτερικής προκήρυξης, τοποθέτησε παράνομα, εν μία νυκτί, επτά διευθυντές και τριπλάσιους προϊσταμένους.

Οι συγκεκριμένοι ουδέποτε αξιολογήθηκαν, αλλά εντέλει μετατράπηκαν σε… ισόβιους, κατά παράβαση νόμων και διατάξεων περί δημοσίων επιχειρήσεων. Πριν από 15 μήνες διενεργήθηκε έλεγχος για το θέμα από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και κοινοποίησαν στον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση του Κτηματολογίου την υπ’ αριθμ. 120/Α/2018 έκθεση ελέγχου.

Επί ενάμιση χρόνο, αντί να αναζητηθούν ευθύνες για την παράνομη και αναξιοκρατική τοποθέτηση ισόβιων διευθυντών σε έναν τόσο κρίσιμο κρατικό φορέα, ακόμα ένα πρόβλημα μπήκε κάτω από το χαλί.

Εξυπακούεται πως ορισμένοι (ίσως και οι περισσότεροι) διευθυντές μπορεί να είναι άριστοι επιστήμονες και επαγγελματίες. Τι γίνεται όμως με όσους είναι κατώτεροι των περιστάσεων και έχουν… ριζώσει παράνομα στην καρέκλα τους επί μία δεκαετία; Αυτοί δεν είναι τροχοπέδη στο τόσο απαιτητικό έργο της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου;


Σχολιάστε εδώ