Μήνυμα Παυλόπουλου: Ακόμα και με τη ζωή μας θα υπερασπιστούμε τα σύνορα, την κυριαρχία μας

Μήνυμα Παυλόπουλου: Ακόμα και με τη ζωή μας θα υπερασπιστούμε τα σύνορα, την κυριαρχία μας

«Μόνον ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προασπίσουμε την Ελευθερία μας και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή (17/11) κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

«Και αυτό το μεγάλο Χρέος της υπεράσπισης της Ελευθερίας, το Έθνος των Ελλήνων θα το εκπληρώσει υπό όρους αρραγούς ενότητας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε. Και γι’ αυτό, με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα Σύνορά μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας».


Το κόστος της διχόνοιας Μάλιστα, επισήμανε ότι «Ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας. Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

Tο Βυζάντιο δεν υπήρξε, ούτε κατ’ ελάχιστο, μέρος του Μεσαίωνα

ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε ιστορικούς σταθμούς στην πορεία των Λεχαινών, της Ανδραβίδας και της Κυλλήνης και στάθηκε ιδιαίτερα στην Βυζαντινή περίοδο, αναπτύσσοντας την ευρύτερη σημασία του Βυζαντίου όχι μόνον για τον Ελληνικό αλλά και για τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι ο Βυζαντινός Πολιτισμός και η διαδρομή του στον χρόνο αποδεικνύουν, με αμάχητα μάλιστα ιστορικά τεκμήρια, ότι το Βυζάντιο δεν υπήρξε, ούτε κατ’ ελάχιστο, μέρος του Μεσαίωνα.

Άλλοι ήταν εκείνοι επινόησαν την σκοτεινή Ιερά Εξέταση και “δρομολόγησαν” την εξίσου σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα

«Άλλοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι με την άμετρη, ακόμη και κοσμική, φιλοδοξία τους επινόησαν την σκοτεινή Ιερά Εξέταση και “δρομολόγησαν” την εξίσου σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα. Όλως αντιθέτως, το Βυζάντιο και ο Πολιτισμός του, ως γνήσιοι εκφραστές του Χριστιανισμού που υπηρετεί τον γνήσιο Ανθρωπισμό και την ανυπόκριτη Αγάπη, διαιωνίζοντας τις θετικές πτυχές της κληρονομιάς της Αρχαίας Αθήνας και της Αρχαίας Ρώμης, έχτισαν την πνευματική και πολιτισμική “γέφυρα”, η οποία οδήγησε στην Αναγέννηση», υπογράμμισε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: hellasjournal.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ σημεία αντιφώνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ανδραβίδα-Κυλλήνης ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ